Καύσωνας τέλος. Αλλάζει ο καιρός...

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ * ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2021 15:08

Αλλάζει τελείως το σκηνικό του καιρού από σήμερα, Παρασκευή, τόσο στη Λάρισα όσο και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται μεταβολή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά:

τη λήξη του καύσωνα στις περισσότερες περιοχές, την επικράτηση ενισχυμένων ανέμων και τις τοπικά ισχυρές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Πιο αναλυτικά:
1. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου.
2. Ισχυροί δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα επικρατήσουν τόσο στα πελάγη και τα νησιά όσο και στις ηπειρωτικές περιοχές.
Από το απόγευμα στη βόρεια Ελλάδα, με το πέρασμα του ψυχρού μετώπου που είναι το κύριο αίτιο αυτής της μεταβολής του καιρού, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε πολύ ισχυρούς.
3. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, που πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις βραδινές ώρες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Το Σαββατοκύριακο (07, 08-08-2021) η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει στις περισσότερες περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
Από τη Δευτέρα και μέχρι την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 40 με 42 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια θα σημειώσει πτώση.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 37 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 15 έως 38-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 39-40 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33-34, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 40-42 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.
Χθες πάντως οι συνθήκες καύσωνα συνεχίστηκαν σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 129 σταθμούς, ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 45.2 βαθμοί Κελσίου στη Μακρακώμη Φθιώτιδας. Στην πόλη της Λάρισας η ατμόσφαιρα για μία ακόμα ημέρα ήταν αποπνικτική, καθώς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 44 βαθμούς Κελσίου.

 

Διακοπές ρεύματος από πτώσεις δέντρων στα καλώδια της ΔΕΗ
Πολλές ήταν και χθες οι διακοπές ρεύματος που σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της Λάρισας, οι οποίες όμως οφείλονταν σε πτώσεις δέντρων, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, στα καλώδια της ΔΕΗ. Έτσι στο σκοτάδι βυθίστηκαν, κατά διαστήματα τις απογευματινές ώρες, περιοχές όπως η συνοικία Παπασταύρου, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη, η οδός Βόλου, τμήμα της Περιφερειακής Τρικάλων. Αντίθετα το «μπλακ-άουτ» που σημειώθηκε σε περιοχή του Τυρνάβου και στην Κοινότητα Δένδρων οφείλεται σε φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή και κατέστρεψε καλώδια του δικτύου.
Μέχρι το βράδυ, οι βλάβες είχαν επιδιορθωθεί.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass