Ζημιές από χαλάζι στην επαρχία Φαρσάλων

Σε βαμβάκι, ντομάτα, καλαμπόκι στον Αγιο Γεώργιο και το Κατωχώρι *Φωτιά από κεραυνό στο άλσος της πόλης *Καταστροφές και στους Σοφάδες

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2021 19:00

Ισχυρό μπουρίνι έπληξε νωρίς χθες το απόγευμα τα χωριά Άγιος Γεώργιος και Κατωχώρι του Δήμου Φαρσάλων, με κύρια χαρακτηριστικά την ισχυρή χαλαζόπτωση και τους δυνατούς ανέμους, ισοπεδώνοντας τις καλλιέργειες στην περιοχή.
Για περισσότερο από δέκα λεπτά το χαλάζι σφυροκόπησε τα δύο χωριά, δημιουργώντας εκτεταμένες ζημιές σε πολλά στρέμματα καλλιεργειών βαμβακιού, ντομάτας και καλαμποκιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δύο περιοχές, είχε πλήξει με μεγάλη σφοδρότητα το χαλάζι και το 2019.


Πολλά είναι τα χτένια βαμβακιού που βρίσκονται στο έδαφος από το χαλάζι, δημιουργώντας το ερώτημα στους παραγωγούς, καθώς έχουν γίνει τα περισσότερα έξοδα, πώς μπορεί να σωθεί η χρονιά αφού η καλλιέργεια του βαμβακιού είχε «δέσει» σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ανάλογες ζημιές έχουν υποστεί και οι άλλες καλλιέργειες.
Σήμερα αναμένεται να βρεθούν στην περιοχή κλιμάκια του ΕΛΓΑ, ώστε να αντικρύσουν την πρώτη εικόνα από το μέγεθος της καταστροφής στην περιοχή.
Λίγη ώρα αργότερα από τη χαλαζόπτωση, φωτιά ξέσπασε στο πίσω μέρος του άλσους των Φαρσάλων από κεραυνό που έπεσε εντός της περιοχής του άλσους. Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική και στο σημείο επιχείρησαν 2 πυροσβεστικά οχήματα με 5 πυροσβέστες από τα Φάρσαλα και μηχανήματα του Δήμου Φαρσάλων, με τη φωτιά ευτυχώς να μην επεκτείνεται στο δάσος, παρά μόνο σε ξερά χόρτα στο νότιο μέρος αυτού.

ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΕΣ
Σημαντικές ζημιές προκάλεσε ισχυρή χαλαζόπτωση το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Γραμματικού και Νέου Ικονίου στον Δήμο Σοφάδων.
Από τη χαλαζόπτωση προκλήθηκαν ζημιές σε σχεδόν 1500 καλλιεργήσιμα στρέμματα, στη συντριπτική πλειοψηφία βαμβάκι, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που η ζημιά αγγίζει το 100%.
Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παν. Κεφαλάς (φωτ.) σήμερα Δευτέρα θα γίνει η αναγγελία στον ΕΛΓΑ ώστε οι διαδικασίες να είναι άμεσες χωρίς καμιά απολύτως χρονοτριβή.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass