ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ Ο 29ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΟΥ 32ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΚΑΜΠΙΑ

Τον μαχαίρωσε για τα «κακά μάγια»

* «Προσευχόμενος ο θεός μου έδωσε εντολή να τον σκοτώσω» φέρεται ειπών στους αστυνομικούς ο δράστης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το φονικό μαχαίρι με το οποίο έπληξε 29 (!) φορές το θύμα

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2014 23:58 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:27

«Προσευχόμενος, ο θεός μου έδωσε εντολή να τον σκοτώσω για τα κακά μάγια που κάνει» φέρεται ειπών στους αστυνομικούς ο 29χρονος Πακιστανός που το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, μαχαίρωσε τον 32χρονο από την Γκάμπια της Δυτικής Αφρικής, στην ισόγεια γκαρσονιέρα όπου διέμενε, επί της οδού Λογιωτάτου 23.

Ένα άγριο έγκλημα μίσους, αφού ο 32χρονος δέχθηκε 29 συνολικά μαχαιριές σε όλο του το σώμα, με τον δράστη να επιφέρει το θανάσιμο τραύμα, «κόβοντας» το λαιμό του θύματος που, σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόταν και ως μέντιουμ, με Λαρισαίες και όχι μόνο να απευθύνονται σε αυτόν προκειμένου να τις «λύσει τα μάγια».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που εξιχνίασε γρήγορα τη δολοφονία, ερευνά επίσης και τη διάσταση, ο δράστης να εκτελούσε χρέη «θρησκευτικού ηγέτη» σε μερίδα της τοπικής κοινότητας των Πακιστανών.

Ο 29χρονος Πακιστανός συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, νωρίς το βράδυ της Κυριακής και ενώ κινείτο με ποδήλατο προς το Δημοτικό Αλσος με σκοπό, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, να διαφύγει τη σύλληψη τουλάχιστον έως ότου νυχτώσει ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και το φονικό μαχαίρι.

Χθες το πρωί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας βρέθηκαν στη Λάρισα προκειμένου να ερευνήσουν την γκαρσονιέρα του θύματος, είχε προηγηθεί εξερεύνηση από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Λάρισας, με την αστυνομία να εστιάζει την προσοχή της στον χώρο όπου το θύμα είχε διαμορφώσει ειδικά για τις ανάγκες τελετών.

Για να ακολουθήσει αναπαράσταση της δολοφονίας παρουσία εισαγγελικού λειτουργού ενώ χθες το απόγευμα ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών.

ΦΩΝΕΣ

Ο 32χρονος από την Γκάμπια, τα τελευταία δυο χρόνια ζούσε στην ισόγεια γκαρσονιέρα, επί της οδού Λογιωτάτου 23 (πριν τη διασταύρωσή της με την οδό Καραθάνου) και, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος απασχολούνταν ως πλανόδιος μικροπωλητής στα παράλια. Από την έρευνα ωστόσο του Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προέκυψε ότι ένας χώρος του διαμερίσματος είχε διαμορφωθεί ειδικά από το θύμα που λειτουργούσε ως μέντιουμ με διευρυμένο μάλιστα πελατολόγιο.

Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, προχθές, γείτονες ζήτησαν τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. αφού ακούγονταν φωνές από γειτονικό διαμέρισμα. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λάρισας βρήκαν ανοιχτή την πόρτα της γκαρσονιέρας και τον άτυχο 32χρονο μέσα σε λίμνη αίματος, μαχαιρωμένο 29 φορές. Σύμφωνα με την αστυνομία «ο θανών βρέθηκε σε ύπτια θέση στο πάτωμα της οικίας του, ενώ όπως διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς έφερε χτυπήματα στον λαιμό, στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα».

Σύμφωνα με άλλες πηγές και ο 29χρονος δράστης φαίνεται πως στο παρελθόν ζούσε στην ίδια πολυκατοικία αλλά άσχετα από αυτό, από τα αρχικά ευρήματα της αστυνομίας προέκυψε πως δράστης και θύμα ήταν γνωστοί, αφού στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

Με την εξερεύνηση του τόπου του εγκλήματος ξεκίνησαν παράλληλα και οι προσαγωγές υπόπτων. Οι έρευνες της αστυνομίας επεκτάθηκαν και περιφερειακά της πόλης και λίγες ώρες αργότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας συνέλαβαν τον 29χρονο ενώ κατευθυνόταν προς το Αλσος, όπου εκτιμάται πως θα κρυβόταν μέχρι να νυχτώσει με απώτερο σκοπό να διαφύγει τη σύλληψη.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ

Μετά και τη σύλληψή του από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «εξιχνιάστηκε, ύστερα από συνεχιζόμενη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η ανθρωποκτονία 32χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Γκάμπιας, στην οικία του στη Λάρισα.

Συνελήφθη ως δράστης (10-08-2014) το βράδυ στη Λάρισα, ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις των αστυνομικών της παραπάνω Υπηρεσίας, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν.

Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους τριάντα 30 εκατοστών, με το οποίο κατάφερε χτυπήματα στο λαιμό, στο στήθος, στην κοιλιακή χώρα και σε άλλα σημεία του σώματος του θύματος» καταλήγει η ανακοίνωση.

* Χθες βράδυ, όπου ο 29χρονος δράστης οδηγήθηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, ζήτησε και έλαβε προθεσμία, για αύριο Τετάρτη το πρωί, προκειμένου να απολογηθεί.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass