ΟΙ ΠΑΘΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Στην Περιφέρεια να αποζημιωθούν

* ΑΠΟ 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2014 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:23

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορούν να προσέρχονται οι δικαιούχοι προκειμένου να λάβουν τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν από τη βομβιστική ενέργεια που σημειώθηκε στην οδό Μανδηλαρά 93 πέρσι το καλοκαίρι στις 20 Ιουλίου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας η διαδικασία αποζημίωσης των παθόντων ολοκληρώθηκε και ξεκινά η καταβολή των χρημάτων που αναλογούν ανά περίπτωση.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τέλους Ιουλίου θα είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών από την Υπηρεσία Εντελλόμενων Εξόδων, όπως και έγινε και το ποσό της αποζημίωσης κατατέθηκε στην τράπεζα την Παρασκευή 1 Αυγούστου.

Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι δικαιούχοι να προσέλθουν στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (Α’ πτέρυγα – 2ος όροφος) και να προσκομίσουν:

- Για ποσά έως 1.500 ευρώ δεν απαιτείται καμία ενημερότητα

- Για ποσά από 1.500 ευρώ και άνω φορολογική ενημερότητα και

- Για ποσά από 3.000 ευρώ και άνω φορολογική ενημερότητα και ασφαλιστική ενημερότητα

Στη συνέχεια θα μεταβαίνουν αμέσως στην τράπεζα για να παραλαμβάνουν το ποσό που δικαιούνται, στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει (ΙΒΑΝ).

ΠΕΡΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ

Εξάλλου με αφορμή κάποιες διαμαρτυρίες που διατυπώθηκαν, σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν και προκειμένου να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, η Περιφέρεια παραθέτει αναλυτικά όλο το χρονικό των ενεργειών στη διαδικασία αυτή ως εξής:

- Αμέσως μετά τη βομβιστική ενέργεια συγκροτήθηκε επιτροπή, σε συνεργασία του ΤΕΕ με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για τη διενέργεια αυτοψίας και πραγματογνωμοσύνης για καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν διαμερίσματα, καταστήματα, αυτοκίνητα, κοινόχρηστοι χώροι κλπ.

- Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε για την αποζημίωση των παθόντων, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 544 τεύχος Β’, στις 5 Μαρτίου 2014, η οποία παρελήφθη από την Διεύθυνση Οικονομικών στις 14 Απριλίου 2014.

- Με εντολή του περιφερειάρχη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων και Οικονομικών για συντονισμό των ενεργειών, όπου κλήθηκαν και παρευρέθηκαν όσοι υπέστησαν ζημιές, στους οποίους έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν να προσκομίσουν, σύμφωνα με όσα όριζε η ΚΥΑ.

- Όταν ολοκληρώθηκε η υποβολή των αιτήσεων και των λοιπών δικαιολογητικών (34 αιτήσεις για διαμερίσματα – καταστήματα και 17 αιτήσεις για αυτοκίνητα), έγινε ο απαραίτητος έλεγχος και διαβιβάστηκαν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, για να ζητήσει την έγκριση του συνολικού ποσού των 197.217,94 ευρώ, την 10/06/2014.

- Την 11/06/2014, η Διεύθυνση Οικονομικών με έγγραφο της, ζήτησε την έγκριση του ποσού αυτού από το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο εγκρίθηκε και εστάλη μέσω του Προϋπολογισμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την 29/07/2014.

- Όλοι οι φάκελοι των δικαιολογητικών εστάλησαν έγκαιρα στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, όπου έγινε ο τελικός έλεγχος. Προέκυψαν ελλείψεις σε κάποια δικαιολογητικά, όπως και βεβαίωση της Αστυνομικής Αρχής σε όσους δεν είχαν δηλώσει ονομαστικά και έγκαιρα ότι ήταν παθόντες, οι οποίες ελλείψεις αναπληρώθηκαν με γρήγορες διαδικασίες.

- Η Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως είχε δεσμευτεί με δηλώσεις του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Καλομπάτσιου, που ορίστηκε με εντολή του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού υπεύθυνος για την παρακολούθηση και γρήγορη διεκπεραίωση της διαδικασίας, την 31 Ιουλίου ολοκλήρωσε την διαδικασία και από την 1η Αυγούστου τα χρήματα είχαν κατατεθεί στην τράπεζα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass