ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ

Νέα γραφειοκρατική εμπλοκή στην καταβολή αποζημιώσεων

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2014 10:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:21

Νέα γραφειοκρατική εμπλοκή στην καταβολή αποζημιώσεων καταγγέλλει η επιτροπή ενοίκων πολυκατοικίας της οδού Μανδηλαρά 93 στην οποία προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές από εκρηκτικό μηχανισμό.

Οπως σημειώνεται στην επιστολή διαμαρτυρίας της επιτροπής «παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις ότι στο τέλος του μηνός Ιουλίου 2014 θα δοθούν τα χρήματα για την οικοδομή επί της οδού Μανδηλαρά 93 – δημοσιεύθηκε και στην «Ε» - η γραφειοκρατία έκανε πάλι την εμφάνισή της και μας ζητούν από την Οικονομική Υπηρεσία την Περιφέρειας: Φορολογική ενημερότητα για είσπραξη χρημάτων πάνω από 1500 ευρώ και ασφαλιστική ενημερότητα για είσπραξη πάνω από 1500 ευρώ.

Στην απόφαση δεν υπάρχει αυτός ο όρος και προϋπόθεση για την είσπραξη χρημάτων. Επειδή τα συγκεκριμένα χρήματα δίνονται για την αποκατάσταση των ζημιών και δεν αφορούν εμπορικές, φορολογικές πράξεις δεν απαιτείται και η υποχρέωση της έκδοσης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Αρα η Περιφέρεια καταχρηστικά ζητάει ως προϋπόθεση την προσκόμιση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Σε περίπτωση που η οικονομική υπηρεσία εμμένει στην άποψή της για προσκόμισης φορολογικής ενημερότητας είναι αδύνατη η εκτέλεση των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών.

Οι φορολογικές υποχρεώσεις των ενοίκων λήγουν στις 30/11/2014 από φόρο εισοδήματος και από ΕΝΦΙΑ οκτώ μήνες αργότερα» καταλήγει η επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass