Εκλεισαν τα εμπορικά, λειτούργησαν οι αλυσίδες

«Η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας» δηλώνει στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Χαρ. Παπαδόπουλος *Νέο κάλεσμα και απεργία για την ερχόμενη Κυριακή

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2021 15:00

Μόνο τα καταστήματα πολυεθνικών αλυσίδων λειτούργησαν χθες στην αγορά της Λάρισας εφαρμόζοντας Κοινή Υπουργική Απόφαση που αιφνιδιαστικά προχθές, έδωσε τη δυνατότητα λειτουργίας της αγοράς για δύο επιπλέον Κυριακές, της χθεσινής και της ερχόμενης στις 23 του μηνός.


Η έκδοση της ΚΥΑ προχθές Παρασκευή αιφνιδίασε τους εμπόρους, καθώς δεν υπήρξε προσυνεννόηση, προκαλώντας έτσι τις αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, φορείς του οποίου απηύθυναν κάλεσμα στους επαγγελματίες να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους.
Ανάλογο κάλεσα απηύθυνε και ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, ενώ 24ωρη απεργία προκήρυξε για χθες και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με αφορμή και τις αντιδράσεις των εμποροϋπαλλήλων.
Ο πρόεδρος του ΕΣΛ, Χαρ. Παπαδόπουλος, με αφορμή και τη χθεσινή ημέρα, τόνισε στην «ΕτΔ» ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου μας και δεν λειτούργησε τα καταστήματά τους».
Για να διευκρινίσει, σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση, ότι «είναι μια στοχευμένη απόφαση υπέρ των πολυεθνικών και δεν εξυπηρετεί τα μικρότερα καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων απέδειξαν σήμερα περίτρανα με τη στάση τους ότι η λειτουργία της αγοράς τις δύο αυτές Κυριακές εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.
Πέρα από τις θεσμοθετημένες Κυριακές δεν υπάρχει κανένας επιπλέον λόγος να λειτουργήσουμε άλλες δύο. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη χωρίς να ερωτηθούμε και φαίνεται πως η πανδημία είναι μια καλή πρόφαση να περάσουν πράγματα».
Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της χθεσινής απεργίας, κλιμάκια της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων περιόδευσαν στην αγορά όπου μετέφεραν τις θέσεις τους σε εργαζόμενους καταστημάτων αλυσίδων που λειτούργησαν χθες.
Να σημειωθεί επίσης ότι το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους ισχύει και για την ερχόμενη Κυριακή 23 Μαΐου, ημέρα για την οποία το ΕΚΛ θα προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για να μην «περάσει ο σχεδιασμός για την απελευθέρωση της Κυριακής αργίας».
Υπενθυμίζεται τέλος, πως την αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση σημείωσε και η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η ΚΥΑ με την οποία «δίνεται η δυνατότητα» στα καταστήματα να λειτουργήσουν «κατ’ εξαίρεση» τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου μάς βρίσκει κάθετα αντίθετους.
Ως Διοίκηση της ΟΕΜΕΘ καταγγέλλουμε τις όποιες μεθοδεύσεις, που ουσιαστικά αποσκοπούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.
Η συγκεκριμένη απόφαση μόνο τα μεγάλα καταστήματα των πολυεθνικών αλυσίδων -εντός κι εκτός των πόλεων- εξυπηρετεί, τα οποία διαχρονικά επιθυμούν την απελευθέρωση του ωραρίου.
Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία. Κι αυτό θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass