Εικόνες εγκατάλειψης στο Αισθητικό Αλσος

ΕΝΩ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2021 21:00

Η εικόνα που εμφανίζει το Αισθητικό Αλσος σήμερα, με την άναρχη βλάστηση να καλύπτει

σταδιακά κάθε πιθαμή του, αναμφίβολα δεν είναι κάτι που το βλέπουμε πρώτη φορά. Παράλληλα, οι φθορές των κατασκευών στον μεγάλο πνεύμονα πρασίνου, καθώς και οι βανδαλισμοί που παρατηρούνται, είναι επίσης φαινόμενα που διαπιστώνονται κάθε χρόνο.
Η Δημοτική Αρχή Λάρισας, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει όλα τα παραπάνω ζητήματα, είτε αυτά αφορούν στη συντήρηση πρασίνου της μεγάλης έκτασης του Άλσους (το προσωπικό της Υπηρεσίας Πρασίνου δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της πόλης), είτε τους βανδαλισμούς, εξέφρασε την πρόθεσή της, να προχωρήσει σε εκμίσθωση του αναψυκτήριου και όλου του χώρου του Αισθητικού Άλσους, σε ιδιώτη.
Η πρότασή της πρόκειται να κατατεθεί προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απ’ το οποίο πρέπει να εγκριθεί για να υλοποιηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δρομολογείται η σύνταξη σχετικής μελέτης, που θα περιλαμβάνει τους όρους εκμίσθωσης και τις υποχρεώσεις του αναδόχου.
Μεταξύ αυτών, ο ανάδοχος θα έχει την υποχρέωση φύλαξης του Αισθητικού Άλσους, συντήρησης του πρασίνου του, αποκατάστασης και επισκευής των φθορών του, ενώ θα εξακολουθεί να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου ελεύθερης πρόσβασης για τους πολίτες.

Λ.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass