Σωτήρια επέμβαση πυροσβεστών για ζευγάρι Λαρισαίων

ΕΓΚΑΙΡΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΠΟΥ ΕΣΠΕΥΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2021 21:01
Στο μπαλκόνι ανέμενε ψύχραιμο το ζευγάρι  των Λαρισαίων, την επέμβαση των πυροσβεστών Στο μπαλκόνι ανέμενε ψύχραιμο το ζευγάρι των Λαρισαίων, την επέμβαση των πυροσβεστών

Τη ζωή ενός ζευγαριού Λαρισαίων απείλησε φωτιά που εκδηλώθηκε έξω από την κύρια είσοδο διαμερίσματός τους,

σε διώροφη κατοικία στην οδό Σταγών στη συνοικία Λιβαδάκι της Λάρισας. Κάτω από συνθήκες που ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 5 χθες το απόγευμα στο κλιμακοστάσιο της διώροφης οικοδομής και ειδικότερα έξω από την είσοδο του διαμερίσματος, στις σκάλες προς τη σοφίτα.
Μαύροι καπνοί «έπνιξαν» τον χώρο και ευτυχώς – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πυροσβεστών – την ώρα της εκδήλωσης της φωτιάς ο άνεμος έπνεε σε αντίθετη κατεύθυνση, ενώ στο διαμέρισμα «εγκλωβιζόταν» το ζευγάρι των Λαρισαίων.
Εγκαιρη ήταν η αντίδραση της κόρης που ενώ βρισκόταν στο σπίτι της στον κάτω όροφο, έχοντας επιστρέψει από την εργασία της, αντιλήφθηκε τον καπνό χωρίς να μπορέσει να προσδιορίσει από πού προερχόταν. Με τον σύζυγό της εντοπίζοντας την εστία να ενημερώνει τις αρχές, ενώ γείτονες βλέποντας τους πυκνούς καπνούς να σπεύδουν σε βοήθεια.
Των έντονων προσπαθειών της κόρης να ενημερώσει αλλά και να σώσει τους γονείς της για τη φωτιά που εκδηλώθηκε στην εξώπορτά τους, ακολούθησε η έγκαιρη επέμβαση ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας που ανέπτυξαν κλίμακα προκειμένου να απεγκλωβιστεί το ζευγάρι των Λαρισαίων από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, κάτι που δεν κατέστη τελικά εφικτό.
Ακολούθησε δεύτερη και σωτήρια προσπάθεια των πυροσβεστών που κατέσβησαν τη φωτιά στην είσοδο και στη συνέχεια μετέφεραν με ασφάλεια το ζευγάρι των Λαρισαίων στον ισόγειο χώρο, την ώρα που συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ και του Φυσικού Αερίου ασφάλισαν την περιοχή, ενώ αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. διέκοψαν την κυκλοφορία. Ικανός αριθμός πυροσβεστών παρέμεινε για ώρες στην περιοχή προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της φωτιάς στη σκεπή της διώροφης κατοικίας όπου είναι τοποθετημένα φωτοβολταϊκά πάνελ.
Από τη φωτιά προκλήθηκαν – ευτυχώς – μόνο υλικές ζημιές στο κλιμακοστάσιο και λιγότερο στην οικοσκευή, αφού χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου.

Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass