Προς μετεγκατάσταση του Τελωνείου Λάρισας!

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ -ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΑΛΑΝΗΣ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2021 21:00

Επανέρχεται στο προσκήνιο το χρόνιο αίτημα της Λάρισας για τη μετεγκατάσταση του Τελωνείου

από τη θέση που βρίσκεται σήμερα, επί της οδού Φαρσάλων, με τη δημοτική αρχή να έχει προχωρήσει ήδη σε επαφές και συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς. Αυτό αναγγέλθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, όπου το θέμα έφερε με ερώτησή του ο επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης» κ. Ν. Γαμβρούλας. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννης ζήτησε από τον κ. Γαμβρούλα να αποσύρει το θέμα από τη χθεσινή συνεδρίαση, με σκοπό να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη με τη διευθύντρια του Τελωνείου και στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου, που έχουν να κάνουν με το αίτημα της μετεγκατάστασής του. Τόσο ο κ. Δεληγιάννης όσο και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γ. Σούλτης που μίλησε για το θέμα, ζήτησαν πίστωση χρόνου, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον κ. Γαμβρούλα.

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟ Δ.Σ. ΦΑΛΑΝΗΣ
«Από την ερχόμενη Δευτέρα, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φαλάνης θα μπορούν να μπουν στις τάξεις τους, στη νέα πτέρυγα του σχολικού συγκροτήματος, καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τότε οι εργασίες από τον εργολάβο, ο οποίος βρίσκεται στον χώρο από το περασμένο Σάββατο...
Παράλληλα ο εργολάβος, προχωρά και στην κατασκευή των ανάλογων υποδομών στον αύλειο χώρο του σχολείου, όπου θα τοποθετηθούν οικίσκοι για τη στέγαση των μαθητών, όταν τους εγκαταστήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας», ανέφερε στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο αντιδήμαρχος κ. Σούλτης. Πιθανόν το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, να λειτουργήσει με βάρδιες, από τη Δευτέρα, καθώς το κτίριο της νέας πτέρυγας δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες στέγασης όλου του μαθητικού πληθυσμού του. Σημειώνεται ότι εκδηλώθηκαν σφοδρές αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς, για τη μεταστέγαση του Δημοτικού Σχολείου της Φαλάνης στο κτίριο που λειτουργεί το Γυμνάσιο και το Λύκειο Φαλάνης.

ΜΠΑΖΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 24ου Δ.Σ.
«Βουνά μπάζων, που βρίσκονταν στο οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί το 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, στην Τούμπα, καθυστέρησαν το έργο», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων Δήμου Λαρισαίων Γ. Σούλτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Δημ. Παπαποστόλου. Ειδικότερα ο κ. Σούλτης επισήμανε πως «η μεγάλη ποσότητα των μπάζων που είχαν συσσωρευτεί στον χώρο, αποτέλεσαν πρόβλημα για την έναρξη του έργου. Η περισυλλογή τους δεν ήταν στις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου και η δημοτική αρχή αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει δύο αναθέσεις έργου για την περισυλλογή τους.
Η σύμβαση με τον εργολάβο του έργου του σχολείου, υπογράφηκε στις 22-6-2020 με χρονοδιάγραμμα 18 μηνών ως συμβατικό χρόνο. Το έργο θα τέλειωνε στα τέλη του 2021. Αυτό το χρονοδιάγραμμα όπως καταλαβαίνεται μετατοπίζεται...». Τέλος ο αντιδήμαρχος ανάφερε ότι πρόσφατα μπήκαν τα θεμέλια του νέου σχολείου, που αναμένεται να παραδοθεί του χρόνου την άνοιξη, ενώ πρόσθεσε ότι άμεσα θα ζητήσει -με σχετικό έγγραφό του -από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας να προχωρήσει στον προγραμματισμό προμήθειας εξοπλισμού του σχολείου προκειμένου να τοποθετηθεί στο κτίριο με την αποπεράτωσή του.
*Την αποχώρηση και τη μεταφορά σε νέο χώρο των Συλλόγων που στεγάζονται στο Ιατρικό Κέντρο ΤΟ.Μ.Υ. Αγίου Γεωργίου για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του ιατρικού υλικού, ζήτησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Πρωτοβουλίας Αξιών- ΠΡ.ΑΞΙ κ. Γούλας.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μάκης Γιαννακόπουλος επισήμανε ότι τόσο η ομάδα διάσωσης όσο και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου που στεγάζονται στο κτίριο, διαβεβαίωσαν ότι εφόσον λειτουργεί ως Εμβολιαστικό Κέντρο δεν πραγματοποιούν συναντήσεις στον χώρο.

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟΛΑΟ ΤΛΟΥΠΑ
Τον σχεδιασμό εκδηλώσεων για το εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση του Λαρισαίου καλλιτέχνη Φιλόλαου Τλούπα, το 2023, παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Ορμής Ανανέωσης» κ. Νικ. Γαμβρούλα. Ο κ. Σάπκας, αναφέρθηκε στη διοργάνωση εκθέσεων και επισήμανε ότι είναι σε επαφή με το οικογενειακό περιβάλλον του καλλιτέχνη, αλλά και με τον σύλλογο «Λαρισαίοι φίλοι του Φιλόλαου Τλούπα» για μεταφορά και έκθεση έργων του Φ. Τλούπα, στη Λάρισα.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass