Συλλαλητήριο ΚΚΕ-ΚΝΕ κατά του ΝΑΤΟ

ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ -ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ F-15 ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2021 15:54

Συλλαλητήριο, πραγματοποίησαν χθες στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ Λάρισας, καταδικάζοντας «την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους και την Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις».


Κατήγγειλαν «ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή μας, με τα μαχητικά F-15 που προσγειώθηκαν στην 110 Πτέρυγα Μάχης, για συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία και η παρουσία 200 ιπτάμενων, τεχνικών και βοηθητικού προσωπικού, είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η χώρα μας είναι «χωμένη ως τον λαιμό» στους ανταγωνισμούς για το ποια μονοπώλια, ποιων χωρών θα βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής».
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
«Η παρουσία των αμερικανικών αεροσκαφών στη Λάρισα, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για την «αναπτυσσόμενη αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ» προμηνύουν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον λαό μας και τους λαούς της περιοχής» υποστηρίζει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει επίσης: «Από τις 6 Μάη βρίσκονται στην πόλη μας δώδεκα μαχητικά F-15 της USAFE, για συνεκπαίδευση με την Πολεμική Αεροπορία.
Πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη ότι η χώρα μας «μπλέκεται» όλο και περισσότερο στους ανταγωνισμούς για το ποια μονοπώλια θα βάλουν στο χέρι τον ενεργειακό πλούτο της περιοχής.
Με βάση την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις που προετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπέγραψε η ΝΔ, παραχωρείται «γην και ύδωρ», όλες οι στρατιωτικές και πολιτικές υποδομές της χώρας στους Αμερικανούς. Η 110 Πτέρυγα Μάχης που βρίσκεται στην πόλη μας έχει πάρει μέρος σε πολλές αποστολές υποστήριξης ιμπεριαλιστικών πολέμων, ενώ υπάρχουν κατασκοπευτικά αεροπλάνα των ΗΠΑ, τα οποία σαρώνουν όλη την περιοχή από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.
Οι προσπάθειες της ντόπιας αστικής τάξης για γεωστρατηγική της αναβάθμιση μέσα από την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών φέρνουν όλο και πιο κοντά τεράστιους κινδύνους για τον λαό, τον κάνουν στόχο και όμηρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Ο ισχυρισμός ότι έτσι προστατεύονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι φαιδρός.
Να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη για την καταδίκη της εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, για το ξήλωμα όλων των ξένων βάσεων, την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, την επιστροφή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass