ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΒΙΚΕΙΟ, ΜΠΛΟΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ

Κλείνουν δρόμους και διόδια

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2014 3:57 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:07
 Οι κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων και οι αποκλεισμοί δρόμων, είναι το επόμενο στάδιο του πολύνεκρου τροχαίου, με τους τρεις νέους νεκρούς, από το Στεφανοβίκειο, στον παλιό δρόμο Λάρισας- Βόλου. Χθες το απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου Μαγνησίας, απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο, στο σημείο της σφοδρής σύγκρουσης, όπου τέλεσαν και τρισάγιο.
ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ
Στο μεταξύ, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, συνδιοργανώνουν κινητοποίηση στις 11.30 π.μ., στα διόδια Μοσχοχωρίου, «για τα μεγάλα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και την απαράδεκτη τιμή των διοδίων, και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή». Σε δελτίο τύπου τονίζουν ότι:
«Το τροχαίο έγκλημα στην ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου με θύματα τρία νέα παιδιά, ξαναφέρνει στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο την απαξίωση, από την πλευρά της Πολιτείας, των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες συνεχίζουν να ζουν, να έχουν ανάγκες, και να μετακινούνται από τον παλιό δρόμο, ακόμη και μετά την κατασκευή της νέας Εθνικής Οδού με τα πανάκριβα διόδια. Εκεί είναι τα χωριά τους και τα σπίτια τους. Την απαξίωση από την πλευρά της πολιτείας και προς την ανθρώπινη ζωή, καταδεικνύει και η χθεσινή δήλωση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ότι «δεν αφήνουν να φτιάξουμε καλύτερο τον δρόμο για να μην πηγαίνουν περισσότερα οχήματα από τον παλιό».
Από τον παλιό όμως πηγαίνουν όλο και περισσότερα οχήματα, αφού οι ληστρικές, και προσφάτως επικαιροποιημένες, συμβάσεις με τους «εθνικούς εργολάβους» αύξησαν απαράδεκτα την τιμή των διοδίων Μοσχοχωρίου, των πιο ακριβών σε ολόκληρο το μήκος της ΠΑΘΕ, βάζοντας σε κίνδυνο οδηγούς και επιβάτες μικρών και μεγάλων οχημάτων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά...».
*Στη Λάρισα η συνάντηση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. έξω από το Δημοτικό Ωδείο. Η αναχώρηση λεωφορείου για τα διόδια Μοσχοχωρίου θα γίνει στις 11 π.μ. από το ίδιο σημείο.
ΟΙ ΑΝ.ΕΛ.
Κάλεσμα για συστράτευση σε βουλευτές, κομματικές οργανώσεις, δημάρχους, φορείς και πολίτες των Νομών Μαγνησίας και Λάρισας απευθύνει τόσο η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», όσο και τα προεδρεία των Συντονιστικών Επιτροπών του κόμματος στους δύο Νομούς για την άμεση λήψη μέτρων στον επικίνδυνο δρόμο Βόλου – Λάρισας.
Τα στελέχη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» υπογραμμίζουν πως το προχθεσινό τροχαίο δυστύχημα - όπου χάθηκαν τρεις αθώες ψυχές- πρέπει να σημάνει «συναγερμό» στους πάντες, που «πέρα από τις όποιες κομματικές αντιθέσεις να διεκδικήσουν το αυτονόητο, δηλαδή αφενός να διοχετευθεί ο κύριος όγκος των οχημάτων στην νέα Εθνική Οδό, με τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων (χαμηλά διόδια) αφετέρου να συντηρηθεί επαρκώς η παλαιά Εθνική Οδός και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς διακίνησης πολιτών».
Σε κοινή ανακοίνωσή τους η βουλευτής Μαγνησίας των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» κ. Χρυσοβελώνη και οι πρόεδροι των Συντονιστικών Επιτροπών του κόμματος Μαγνησίας Γιάννης Πολύζος και Λάρισας Θανάσης Δασκαλόπουλος τονίζουν: «Τις τελευταίες ημέρες, το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με θύματα τρία νεαρά παιδιά στο ύψος του Στεφανοβικείου στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου έχει βυθίσει στη θλίψη για την τραγική απώλεια έναν ολόκληρο Νομό.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παλαιά Εθνική οδό Βόλου-Λάρισας επιφυλάσσει θανάσιμους κινδύνους για τους κατοίκους των χωριών της Μαγνησίας αλλά και της Λάρισας που εξυπηρετούνται από την οδό αυτή, καθώς, το υπέρογκο κόστος των διοδίων στη νέα εθνική οδό Βόλου-Λάρισας, έχει ως συνέπεια ο κύριος όγκος των φορτηγών αλλά και των Ι.Χ. αυτοκινήτων να διέρχεται από την παλαιά αυτή εθνική οδό.
Επειδή, αν δεν αλλάξει κάτι τώρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τρία αυτά αδικοχαμένα θύματα δεν θα είναι τα τελευταία.
Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο οι αρμόδιοι να μην υπολογίζουν τις ανθρώπινες ζωές και να μην λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλειά τους.
Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» διά των συντονιστικών τους Επιτροπών (Βόλου-Λάρισας), οι οποίες συγκροτήθηκαν εκτάκτως, και διά της βουλευτού Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη (που έχει ήδη απευθύνει σχετική ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό) καλούμε όλους, τους βουλευτές και των δύο νομών όλων των κομμάτων, τους δημάρχους όλων των πληττόμενων Δήμων, τις κομματικές οργανώσεις, τους πολίτες και των δύο Νομών και φυσικά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να συντονισθούμε και να συστρατευθούμε πέρα από τις όποιες κομματικές αντιθέσεις και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δηλαδή αφενός να διοχετευθεί ο κύριος όγκος των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό, με τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων (χαμηλά διόδια) αφετέρου να συντηρηθεί επαρκώς η παλαιά Εθνική Οδός και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου ακώλυτα και ακίνδυνα να τη χρησιμοποιούν οι κάτοικοι των παρακείμενων χωριών».
* Επίσης από τη δημοτική παράταξη του Δήμου Τεμπών «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» περιμέναμε να αναλάβει πρωτοβουλία και θέση πάνω στο πρόβλημα αυτό, παραδόξως όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Εμείς, ως νέα αντιπολίτευση του Δήμου Τεμπών προτείνουμε την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών της Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες όλων των εμπλεκομένων φορέων για την κατάσταση που επικρατεί στην ΠΕΟ Λάρισας – Βόλου – Αθηνών και στον παράδρομο που διασχίζει τον Δήμο μας από το ύψος της Γυρτώνης μέχρι το ύψος της Αιγάνης. ..
Τέλος το Υπουργείο Υποδομών οφείλει να δρομολογήσει τη λύση μη πληρωμής διοδίων από τους μόνιμους κατοίκους του δήμου μας. Όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει, επιτέλους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη συνεχιζόμενη εγκληματική κατάσταση στον παράδρομο, κατάσταση που επιβαρύνεται πολύ περισσότερο τώρα, τους καλοκαιρινούς μήνες. Εύχομαι να μη ζήσουμε καταστάσεις σαν το δυστύχημα στο Στεφανοβίκειο».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass