ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΙ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Παραμένουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2014 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:07
 Στις θέσεις τους, στα σχολεία, παραμένουν οι Σχολικοί Φύλακες Λάρισας, μετά την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε χθες το Πρωτοδικείο Λάρισας. Οι 40 περίπου σχολικοί φύλακες κέρδισαν την κύρια αγωγή (εκδικάστηκε τον Μάρτιο και η απόφαση εκδόθηκε προ ολίγων ημερών), ενώ ανάλογες θετικές γι αυτούς αποφάσεις με τις οποίες κρίνεται ουσιαστικά αντισυνταγματικός ο ν. Μητσοτάκη, έχουν εκδώσει και άλλα δικαστήρια. Ωστόσο, επειδή σε ασφαλιστικά μέτρα που είχαν προηγηθεί και εκδικαστεί δεν τους είχε επιτραπεί να παραμείνουν στα σχολεία μέχρι την εκδίκαση της αγωγής (η οποία ακολούθησε), επανήλθαν τώρα με νέα ασφαλιστικά. Και το δικαστήριο τους δικαιώνει, με την έκδοση προσωρινής διαταγής, μέχρις ότου εκδικαστούν (το Σεπτέμβριο), τα ασφαλιστικά μέτρα, υπό το φώς πλέον της δικαίωσής τους στην κύρια αγωγή (για την οποία επίσης χωρά προσφυγή στο Εφετείο).
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν συγκεκριμένα τα εξής: «Μετά τον μεγάλο και επίπονο αγώνα μας στη διάρκεια της οκτάμηνης διαθεσιμότητάς μας, το επόμενο βήμα μας ήταν η προσφυγή στη δικαιοσύνη ώστε να κηρυχθεί άκυρος ο νόμος των απολύσεων.
Από τον περασμένο Μάρτιο οι σχολικοί φύλακες Λάρισας επιστρέψαμε στα καθήκοντά μας που επί δεκατρία χρόνια ασκούσαμε ανελλιπώς στα σχολεία με προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου Λάρισας.
Πριν λίγες ημέρες εκδόθηκε απόφαση θετική επί της αγωγής μας η οποία δέχεται ότι η διαθεσιμότητα - απόλυσή μας είναι άκυρη και υποχρεώνει το Δήμο να μας απασχολεί, όπως και πριν τη διαθεσιμότητα, όμως δεν είναι προσωρινά εκτελεστή.
Καταθέσαμε εκ νέου αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και σήμερα κερδίσαμε προσωρινή διαταγή.
Οι σχολικοί φύλακες Λάρισας με την πολύτιμη βοήθεια του νομικού μας κ. Παύλου Μαουσίδη και τη συμπαράσταση του Δήμου μας και ειδικά του Δημάρχου κ.Τζανακούλη, του πρώην προέδρου Δημοτικού συμβουλίου. κ. Γιαννούλα και των Αντιδημάρχων κ. Μαμάκου και της κ.Κοτάκου καθώς και των εκπαιδευτικών που κατέθεσαν ως μάρτυρες κ.Καψούρα και κ Γιαλαμά, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στα σχολικά συγκροτήματα.
Ο δρόμος της δικαίωσης για μας είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά ο Θεός είναι μεγάλος.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass