Εορτασμός χωρίς συμμετοχή κόσμου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2021 15:05

Για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821

η οποία φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας γνωστοποίησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στις οποίες δεν θα συμμετάσχει ο κόσμος λόγω των περιορισμών του κορονοϊού.
Αυτό περιλαμβάνει τα εξής: Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι και της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2021. Φωταγώγηση των Δημόσιων, Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου. Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.
Την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 7:00 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης & Τυρνάβου. Εωθινό από τη μουσική της Φιλαρμονικής του Δήμου Λάρισας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 8:00 π.μ. η επίσημη έπαρση της Σημαίας. Στις 11:00 η άφιξη επισήμων και έναρξη δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Αχιλλίου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Σεβ. κ.κ. Ιερώνυμος. Στις 11:15 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από: εκπρόσωπο Κυβέρνησης, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ανώτατο διοικητή Φρουράς, δήμαρχο Λαρισαίων, γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφερειακό διευθυντή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Πανελλήνια Οργάνωση Αγωνιστών Εθνικής Aντίστασης Ν. Λάρισας (ΠΟΑΕΑ), Ένωση Αναπήρων & Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης 41-44 Ν. Λάρισας.
Τήρηση ενός λεπτού σιγής. Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση θα τιμήσει ο Δήμος Φαρσάλων ανήμερα της 25ης Μαρτίου, με εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της πανδημίας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και αυστηρής τήρησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19 (ΦΕΚ 996/Β’/13 Μαρτίου 2021) και σύμφωνα με τις υποδείξεις και εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, η κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία της πόλης στις 24/03/2021 δεν θα πραγματοποιηθεί. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Έπαρση σημαίας - 8.00’
-Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής 10.30 π.μ.
-Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο - 12.00 μ.
- Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Φαρσάλων
-Κατάθεση στεφάνων
-Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών
-Εθνικός Ύμνος.
-Τέλος Τελετής.ΜΕ «ΗΧΟ ΚΑΙ ΦΩΣ»
Ο Δήμος Φαρσάλων εξάλλου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και λαμβάνοντας υπόψιν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας, έχει προγραμματίσει μία σειρά δράσεων για να τιμήσει την ιστορική για την πατρίδα μας ημέρα χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. Η εκδήλωση θα ονομάζεται «Ήχος και Φως». Οι δράσεις με Φως θα περιλαμβάνουν τον φωτισμό του Δημαρχείου, του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, του Πύργου Δεληδημητρίου και του Πύργου Καραμίχου με τις μορφές της Ελληνικής Επανάστασης, τα βράδια στις 24 και στις 25 Μαρτίου. Δύο μπάνερ με τις μορφές των ηρώων θα κοσμούν για όλο τον χρόνο το Δημοτικό κατάστημα της πόλης. Οι δράσεις με Ήχο θα περιλαμβάνουν ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα το οποίο θα ακούγεται στις δύο Κεντρικές πλατείες της πόλης, το απόγευμα στις 24 και το πρωί στις 25 Μαρτίου. Θα περιλαμβάνει εκτός από τραγούδια συνυφασμένα με την Ελληνική Επανάσταση και απαγγελίες ποιημάτων από γνωστούς κλασικούς ηθοποιούς.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ
To πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Τεμπών, όπως ανακοινώθηκε, έχει ως εξής: Τρίτη 23 Μαρτίου: Γενικός και τριήμερος σημαιοστολισμός, από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.
Πέμπτη 25 Μαρτίου: 10:00 π.μ. Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Τεμπών. 10:30 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Τεμπών. Κατάθεση στεφάνων σε όλες τις κοινότητες του Δήμου, τήρηση ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού και με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass