Τιμάται η Αγία Παρασκευή στο νομό Λάρισας

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2014 21:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:03

 

Η μνήμη της Αγίας Παρασκευής τιμάται σε ιερούς ναούς και εξωκκλήσια με τα εξής προγράμματα:

ΛΑΡΙΣΑ

Πανηγυρίζει το   Σάββατο   26  Ιουλίου, μνήμη  της  Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος  Παρασκευής   της  Αθληφόρου, ο  υπόγειος ιερός  ναός  της αγίας  του  Ιερού  Ναού  Αγίου  Χαραλάμπους  Λαρίσης. Αύριο  Παρασκευή  25  Ιουλίου και ώρα 7:30 μ. μ. θα  ψαλθεί  ο πανηγυρικός  εσπερινός  μετ` αρτοκλασίας  και  θείου  κηρύγματος. Το Σάββατο  ανήμερα  της  εορτής, το  πρωί  θα  ψαλθεί ο όρθρος  και  θα  τελεστεί  η  θεία  λειτουργία   και  η  ακολουθία  του  υψώματος  της  αγίας. Το  απόγευμα  και  ώρα 7 θα  ψαλθεί  ο  μεθεόρτιος  εσπερινός,  η  ιερά  παράκληση  της  Αγίας  Παρασκευής  και  εν  συνεχεία θα  γίνει  η  λιτάνευση  της  ιερής  εικόνας  της  αγίας στους δρόμους της συνοικίας . Την  Κυριακή  27  Ιουλίου,  το  πρωί  θα  τελεσθεί  ο όρθρος  και  η  θεία  λειτουργία  για  την  μνήμη  του  Αγίου  Μεγαλομάρτυρος  Παντελεήμονος  του  Ιαματικού, Ιατρού  και  Θαυματουργού. Κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του ιερού και χαριτόβρυτου  λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου.

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ

Την Παρασκευή το απόγευμα στις θα ξεκινήσει πομπή από τον ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Αργυροπουλίου, με καβαλάρηδες και άγημα στρατιωτών, που θα μεταφέρει την εικόνα της Αγίας Παρασκευής, μέχρι το ξωκλήσι. Στις 7. 30 θα αρχίσει ο εσπερινός με αρτοκλασία και θα ακολουθήσει κέρασμα των πιστών. Ανήμερα της γιορτής, το πρωί θα τελεσθεί θεία λειτουργία και αρτοκλασία. Από την επιτροπή του ναού προσκαλούνται όλοι ο πιστοί της περιοχής να τιμήσουν την αγία.

ΓΟΝΝΟΙ

Πανηγυρίζει το Σάββατο 26 Ιουλίου ο μεγαλώνυμος Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στους Γόννους Λαρίσης, όπου θα λάβουν χώρα πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Αύριο Παρασκευή 25 Ιουλίου, στις 8.00 μ.μ.: Μέγας πανηγυρικός  εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και εν συνεχεία λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας Παρασκευής, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου.

Σάββατο, στις 7.00 π.μ. : Όρθρος και η πανηγυρική  θεία λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος, από τον αρχιμανδρίτη π. Ραφαήλ. Απόγευμα στις 7.30: Μεθέορτος εσπερινός  και η ιερά παράκληση της Αγίας Παρασκευής.

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

Ο ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής Αμπελακίων πανηγυρίζει το Σάββατο 26 Ιουλίου. Την Παρασκευή στις 7.30 μ. μ. θα ψαλθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία. Το Σάββατο στις 7 π. μ. θα ψαλθεί όρθρος και στη συνέχεια θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θειο κήρυγμα ιερουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου.

ΖΑΠΠΕΙΟ

Διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν στην Τοπική Κοινότητα Ζαππείου του Δήμου Κιλελέρ. Το πρόγραμμα τρων εκδηλώσεων έχει ως εξής: Αύριο Παρασκευή 25 Ιουλίου 7:30 μ.μ.    Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής, στην τοποθεσία «Ρουμάνι» Ζαππείου: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Σάββατο 26 Ιουλίου 7:30 π.μ. Όρθρος με θεία λειτουργία και τέλεση υψώματος με αρτοκλασία και μετά το πέρας της ακολουθίας θα μοιραστεί παραδοσιακό φαγητό.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass