Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Τυρνάβου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 05 Μαρ 2021 15:01

Στο «κόκκινο» ο Δήμος Τυρνάβου μετά το ισχυρό χτύπημα του Εγκέλαδου με τη δημοτική αρχή να δίνει συνέχεια αγώνα για την αντιμετώπιση των βασικών αναγκών των σεισμοπλήκτων, ενώ προγραμματίζεται η επόμενη μέρα, η οποία φαίνεται να είναι κοπιώδης και μεγάλη.

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν στο Δαμάσι, το οποίο δέχτηκε και το μεγαλύτερο χτύπημα του Εγκέλαδου, ωστόσο ζημιές έχουν αναφερθεί και στη Δημοτική Ενότητα Αμπελώνα, καθώς και στα χωριά Πλατανούλια και Δέντρα. Η ψυχολογία των κατοίκων είναι στα ...τάρταρα, καθώς οι συνεχείς μετασεισμοί προκαλούσαν πανικό. Το ευτύχημα είναι ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα ύδρευσης που είχε παρουσιαστεί στον Αμπελώνα. Όσον αφορά στον καταυλισμό που στήθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο του Τυρνάβου, από τις 10 σκηνές που τοποθετήθηκαν, δύο οικογένειες χρησιμοποίησαν δύο εξ αυτών, ενώ συνεχώς γινόταν προμήθεια με εμφιαλωμένα νερά.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ
Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοίνωσε ότι ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για τη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης πολιτών που έχουν πληγεί από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021. Τα επιδόματα αυτά αφορούν επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών ποσού 600 ευρώ για κάθε νοικοκυριό που η κύρια κατοικία του έχει πληγεί και επίδομα για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή και την αντικατάσταση οικοσκευής κύριας κατοικίας έως 6.000 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο.

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν το Ειδικό Έντυπο –Αίτηση, το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από το φουαγιέ του Δημαρχείου Τυρνάβου, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανά περίπτωση, ως εξής:
1. ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΙΟΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ /ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ): AITΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ (ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ). ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Έντυπο Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης , μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας). ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (για πολυτέκνους). ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ Ή ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣΗΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ (για άτομα με αναπηρίες). ΑΡΙΘΜΟ IBAN ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
2. ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΠΛΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΙΚΟΣΚΕΥΗΣ (ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ /ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ): AITΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ (ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ). ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (Έντυπο Ε1) του τελευταίου φορολογικού έτους (για την επιβεβαίωση της κύριας ιδιόκτητης , μισθωμένης ή παραχωρημένης κατοικίας και τον αριθμό των εξαρτώμενων ή και φιλοξενούμενων μελών του δικαιούχου). ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (Έντυπο Ε9) συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα δηλώνεται ότι δεν υπάρχει μεταβολή , σε περίπτωση ιδιόκτητης κατοικίας. ΑΡΙΘΜΟ IBAN ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η εξέταση των αιτημάτων θα γίνει από Τριμελή Επιτροπή που θα συντάξει Δελτίο Αυτοψίας κατόπιν επιτόπιου ελέγχου. Οι αιτήσεις με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά για την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 θα υποβάλλονται ως εξής: Στο φουαγιέ του Δημαρχείου Τυρνάβου κατά τις εργάσιμες ημέρες, ώρες από 8:00 ως 14:30. Ειδικά για Παρασκευή 05/03 οι αιτήσεις θα υποβάλλονται και απογευματινές ώρες, από 15:00 ως 19:00. Στο ΚΕΠ Αμπελώνα κατά τις εργάσιμες ημέρες, ώρες από 8:00 ως 14:30. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι 3 Απριλίου 2021.

 

ΣΤΑΘΜΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Ο Δήμος Τυρνάβου ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο ψυχολογικής στήριξης των πληγέντων από τον σεισμό, λειτουργεί στο Δαμάσι Σταθμός Ψυχολογικής Υποστήριξης της Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. Ο σταθμός λειτουργεί στο Γήπεδο Δαμασίου και ώρες 10:00 π.μ. ως 5:00 μ.μ. για όσες ημέρες παραμένει ο καταυλισμός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass