Έχεις σκύλο; Έχεις και υποχρεώσεις…

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2014 17:14 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:01

 

Τις υποχρεώσεις κάθε ιδιοκτήτη σκύλου που απορρέουν από τον Ν.4039/2012 παρ.1,4,5, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4235/2014, ΦΕΚ. Α32/11.2.2014, γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η Ζ΄Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας & Ν. Σποράδων.

Σύμφωνα με την Κυνηγετική Ομοσπονδία κάθε ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει για τα εξής:

•  Να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη  γέννησή αυτού ή μέσα σε ένα μήνα από την εύρεση ή την απόκτησή του.

•  Να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται από τους κτηνιάτρους κατά την πραγματοποίηση του απαραίτητου αντιλυσσικού εμβολιασμού του. 

•  Να φέρει μαζί του κατά τη διάρκεια του κυνηγιού ή την οποιανδήποτε μετακίνησή του μαζί με το σκύλο του, ενημερωμένο το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριό του σκύλου.

Σε περίπτωση που ο σκύλος, ο οποίος χρησιμοποιείται στο κυνήγι δεν έχει σημανθεί σύμφωνα με την περίπτωση α΄ της παρ. 1 του Ν.4039/2012 (ως τροπ. και ισχύει) και δεν έχει εγγραφεί χειρόγραφα ή με την ετικέτα ταυτοποίησης ο αριθμός της σήμανσης στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου, πέραν των λοιπών διοικητικών κυρώσεων (προστίμων) που προβλέπονται στο αρ. 21 του Ν. 4039/2012 (ως τροπ. και ισχύει), αφαιρείται η άδεια κυνηγιού από τον κυνηγό ιδιοκτήτη του, μέχρι να σημανθεί το συγκεκριμένο ζώο.

 

                                      

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass