«Εμμένω στην άποψή μου ότι η απευθείας ανάθεση είναι ατυχής και αυθαίρετη»

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΕΙ/Λ ΝΙΚ. ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΡΩΘΡΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2021 15:11

«...Δεν έκρινα τη νομιμότητα. Αυτήν θα την κρίνουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα που ελέγχουν τις αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ανέφερα ότι η απευθείας ανάθεση ήταν ατυχής και αυθαίρετη επιλογή, κάτι το οποίο τεκμηριώνω και εμμένω σε αυτό…


Ο χώρος στον οποίο ανήκω στήριξε τη σημερινή Δημοτική Αρχή. Όμως το έργο του Δημάρχου και των συνεργατών του θα κριθεί στο τέλος της θητείας με μόνο κριτήριο το έργο για την πόλη αλλά και το ήθος τους. Αυτά τα δύο θα είναι τα κριτήρια και για εμένα και όχι εξυπηρετήσεις που ποτέ δεν ζήτησα ούτε και πρόκειται να ζητήσω». Αυτό αναφέρει με χθεσινή δήλωσή του στην «Ε» ο καθηγητής Εφαρμογών του πρώην ΤΕΙ/Λ Νίκος Κρουστάλλης, με αφορμή τις αναθέσεις στην Υπηρεσία Πρασίνου και την εμπλοκή των αντιδημάρχων Γ. Ζαούτσου και Θαν. Αδαμόπουλου. Ολόκληρη η δήλωσή του, έχει ως εξής:
«Σχετικά με το Δελτίο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων που δημοσιεύτηκε στις 06/02/2021 στην εφημερίδα «Ελευθερία» θα ήθελα να κάνω τα παρακάτω σχόλια: Έχω την εντύπωση ότι δεν διαβάσατε προσεχτικά την αναφορά μου. Δεν έκρινα τη νομιμότητα. Αυτήν θα την κρίνουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα που ελέγχουν τις αποφάσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ανέφερα ότι η απευθείας ανάθεση ήταν ατυχής και αυθαίρετη επιλογή. Στο κείμενό μου το τεκμηριώνω και εμμένω σε αυτό. Κάλεσα δε τον Δήμαρχο να παρέμβει και να αποτρέψει μια λάθος επιλογή που δημιουργεί τετελεσμένα, δεσμεύει και κατευθύνει τον Δήμο σε συγκεκριμένες εταιρείες και μοντέλα. Η τελική στόχευση του κειμένου μου ήταν να ξεκινήσει ένας διάλογος σχετικά με την κατεύθυνση και τις επιλογές που πρέπει να κάνει ο Δήμος της πόλης μας σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου.
Η αναφορά σας ότι είμαστε προμηθευτές του Δήμου Λάρισας τι υπονοεί;
Μήπως ότι δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε;
Πληροφοριακά, όντας εξειδικευμένη εισαγωγική επιχείρηση μηχανημάτων πράσινου και περιβάλλοντος που δραστηριοποιείται 30 χρόνια, είμαστε προμηθευτές σε περισσότερους από 40 Δήμους και σε περισσότερους από 200 επαγγελματίες του αντικειμένου. Οι δε προμήθειές μας στον Δήμο Λάρισας είναι πολύ μικρές σε σχέση με το ύψος των προμηθειών μας σε άλλους Δήμους και σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου. Αυτές δε αφορούν ανταλλακτικά και μηχανήματα κορυφαίων εταιριών τις οποίες αποκλειστικά αντιπροσωπεύουμε και είναι απολύτως αποδεκτά ως προς την ποιότητα και την απόδοση τους από το σύνολο του ανταγωνισμού.
Κλείνοντας και επειδή στη Λάρισα γνωριζόμαστε και μεταξύ μας είναι γνωστό ότι είμαι τοποθετημένος αταλάντευτα και χωρίς ιδιοτέλειες σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο από το 1974 μέχρι και σήμερα. Ο χώρος αυτός στήριξε τη σημερινή Δημοτική Αρχή.
Όμως το έργο του Δημάρχου και των συνεργατών του θα κριθεί στο τέλος της θητείας με μόνο κριτήριο το έργο για την πόλη αλλά και το ήθος τους.
Αυτά τα δύο θα είναι τα κριτήρια και για εμένα και όχι εξυπηρετήσεις που ποτέ δεν ζήτησα ούτε και πρόκειται να ζητήσω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass