Χορός και γυμναστική από το σπίτι

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ *ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΡΑΣΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2021 21:04

Της Λένας Κισσάβου
Στην ασφάλεια του σπιτιού τους, θα ξαναβρούν ξανά τις παρέες τους και τα πρόσωπα που απολάμβαναν μαζί διάφορες δραστηριότητες, τα άτομα τρίτης ηλικίας της Λάρισας, καθώς προσεχώς θα ανοίξει γι’ αυτούς ένα διαδικτυακό κανάλι επικοινωνίας που θα

επαναφέρει στη ζωή τους ό,τι τους στέρησε η πανδημία του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, τα τμήματα χορού για την τρίτη ηλικία που είχαν δημιουργηθεί στα ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων πριν την καραντίνα, και έτυχαν μεγάλης ανταπόκρισης, θα επαναλειτουργήσουν διαδικτυακά για να δώσουν την ευκαιρία τόσο στα μέλη τους αλλά και σε όποιον άλλο επιθυμεί, να συμμετέχουν από το σπίτι τους σε διαδικτυακές ομάδες που θα συγκροτηθούν και θα τους προσκαλούν να …χορέψουν όλοι μαζί!
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο κάλεσμα για χορό αλλά και για γυμναστική, που στόχο έχει να ενεργοποιήσει σώμα και αισθήσεις, μίας από τις ομάδες ατόμων της κοινωνίας μας, που πλήττονται περισσότερο από τον εγκλεισμό.
Την πρωτοβουλία της επανεκκίνησης των τμημάτων, μέσω των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας, στηρίζει το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λάρισας, ενώ για την υλοποίησή της ένωσαν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Δήμου, στους τομείς της τρίτης ηλικίας, του αθλητισμού, των εκπαιδευτικών δράσεων και της κοινωνικής πολιτικής.
Σημαντικό δε, είναι το στοιχείο, πως οι διαδικτυακές τάξεις χορού και γυμναστικής, «χωράνε» πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων από μια ζωντανή τάξη.
Έτσι θα δημιουργηθεί μία πολύ μεγάλη παρέα χορευτών και «συναθλητών» που θα απολαμβάνουν απ το σπίτι τους την αγαπημένη τους δραστηριότητα, ενώ μέσα από αυτή θα γνωρίσουν και νέα πρόσωπα.
«Θέλουμε την τρίτη ηλικία συμμετοχική, ενεργή και χαρούμενη…» δηλώνει στην «Ε», η «ψυχή» του συντονισμού αυτής της δράσης και διευθύντρια Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων, κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου.
«Είναι οι άνθρωποί μας…» τονίζει και αναφερόμενη στο σκεπτικό της πρωτοβουλίας των διαδικτυακών «καλεσμάτων» στην τρίτη ηλικία επισημαίνει: «Σήμερα βρίσκονται κλεισμένοι σπίτι τους, σε ακινησία, με τον φόβο να τους κυριεύει, ενώ η συνεχόμενη αυτή κατάσταση επιβαρύνει την ψυχολογία τους.
Στόχος μας είναι να τους ενεργοποιήσουμε και να τους προσφέρουμε διέξοδο σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο του εγκλεισμού τους. Ετσι μια πολύ καλή λύση, προσαρμοσμένη στις συνθήκες που ζούμε, ήταν να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον μέσα από το οποίο θα τους βοηθήσουμε να ξαναβρούν τη ζωντάνια τους, να βρουν ενδιαφέρον…».
Σύμφωνα με την κ. Μπαξεβάνου, «μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή στα τμήματα χορού (λάτιν και ευρωπαϊκών χορών) και στα τμήματα γυμναστικής εκατό άτομα» και σημειώνει πως «αυτό αποτελεί ένα πολύ θετικό μήνυμα, ενισχύει την προσπάθειά μας και με κάνει αισιόδοξη για την επιτυχία του εγχειρήματος».
Παράλληλα, η κ. Μπαξεβάνου εκτιμά ότι αυτή η δράση μπορεί να αποτελέσει αφορμή για να αναπτυχθεί μια καλύτερη και πιο συχνή επικοινωνία μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, όταν οι ηλικιωμένοι θα στραφούν για βοήθεια στα παιδιά και στα εγγόνια τους, για την εκμάθηση χειρισμού βασικών λειτουργιών των ηλεκτρονικών υπολογιστών, προκειμένου να καταφέρουν να συνδεθούν με τα «ηλεκτρονικά τμήματα».
Όπως έχει προγραμματιστεί, στα διαδικτυακά μαθήματα λάτιν και ευρωπαϊκών χορών θα διδάσκονται χοροί όπως Rumba, Mambo, Rock n’ roll, Tango, κ.ά. Οι χοροί αυτοί δίνουν ρυθμό, ελευθερία έκφρασης και ευεξία στην ψυχή και το σώμα των χορευτών.
Γι’ αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα, που τιτλοφορείται: «Γηράσκω αεί γυμναζόμενος», μας μίλησε επίσης και ο συντονιστής της επιστημονικής ομάδας του “Πανεπιστημίου των Πολιτών” του Δήμου Λαρισαίων και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «Με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας συνεχίζουμε προγράμματα και δράσεις που υλοποιούνταν πριν την πανδημία, για την τρίτη ηλικία στα ΚΑΠΗ του Δήμου. Με ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα των πολιτών, συνεχίζουμε τις προσπάθειες στους στόχους που θέσαμε, μεταξύ των οποίων είναι να μετατραπούν τα ΚΑΠΗ (και τώρα διαδικτυακά) σε Κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, προωθώντας τέτοια προγράμματα…».
Να σημειωθεί ότι τα προγράμματα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις Αντιδημαρχίες Κοινωνικής Πολιτικής, των ΚΑΠΗ και Αθλητισμού καθώς και με το τμήμα Διά βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών.
Σημαντική είναι η συμβολή του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Σωτ. Βούλγαρη, του αντιδημάρχου Αθλητισμού Μιχάλη Αναστασίου και του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας και λειτουργίας ΚΑΠΗ Κοσμά Γιαννακόπουλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass