Τα τυρναβίτικα τρακτέρ στους δρόμους

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ -ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2021 15:07

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, για τον παγετό που έπληξε τις δενδροκαλλιέργειες

στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου στις 17 Μαρτίου 2020, ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου. Με βάση τις πληροφορίες ότι η καταβολή των αποζημιώσεων θα ολοκληρωθεί την άνοιξη, ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αποφάσισε να καλέσει σε δυναμική κινητοποίηση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 4 το απόγευμα στον χώρο της «Τούμπας» Τυρνάβου.
Οι αγρότες με αφορμή την απόφαση της κινητοποίησης τονίζουν: «Η κοροϊδία συνεχίζεται με τους αγρότες θεατές και τα πορίσματα των εκτιμήσεων ζημιάς θα τα λάβουν την άνοιξη».
Επίσης, ζητείται να αποζημιωθούν οι καλλιέργειες κερασιών και ορισμένων αχλαδιών που παρόλο που επλήγησαν από τον παγετό, ο ΕΛΓΑ τις άφησε εκτός αποζημιώσεων βάσει του «απαράδεκτου κανονισμού του» όπως σημειώνουν.
Σκοπός της συγκέντρωσης είναι οι αγρότες της περιοχής του Τυρνάβου να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τελικό προορισμό το κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα και να επιδώσουν τα αιτήματά τους στον περιφερειάρχη με σκοπό την άμεση προώθησή τους στην κυβέρνηση.ΑΛΛΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Οι αγρότες του Τυρνάβου διεκδικούν ακόμη:
-Συμψηφισμό των οφειλών από ασφάλιστρα, με τις εκάστοτε αποζημιώσεις. Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο για όλα τα ζημιογόνα αιτία.
-Αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος για όλους τους αγρότες διότι καμία ουσιαστική ενίσχυση δεν έλαβαν έως τώρα οι καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής, ενώ τα προϊόντα έμειναν αδιάθετα ή έλαβαν εξευτελιστικές τιμές, προϊόντα τα οποία επλήγησαν περαιτέρω και από την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία.
-Να δοθούν τα δικαιώματα φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελιών στους μικρομεσαίους αγρότες και όχι σε μια χούφτα μεγαλοβιομηχάνων στην οποία τα δίνει απλόχερα η κυβέρνηση σύμφωνα με τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις της. Η αναμπέλωση να γίνεται χωρίς παράλογους όρους και περιορισμούς. Το καθεστώς στο παραδοσιακό χύμα τσίπουρο να παραμείνει εως έχει στην παραγωγή, στη φορολογία και στη διάθεση.
-Αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες όπως και στους εφοπλιστές. Αγροτικό ρεύμα.
-Κατάργηση Φ.Π.Α. για αγροτικά φάρμακα και εφόδια.
-Ουσιαστική ενίσχυση των κτηνοτρόφων με επιδότηση στην αγορά ζωοτροφών.
Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου, κ. Στέλιος Τσικριτσής, σημειώνει: «Η ιστορία συνάδελφοι, μας έχει δείξει ότι μόνο με αγώνες στον δρόμο κερδίσαμε. Ήρθε η ώρα να το πράξουμε τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass