Ολοένα και λιγότερο σπάνιες οι υψηλές θερμοκρασίες τον Φλεβάρη

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ -ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΖΕΣΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΗΛΙΟΦΑΝΕΙΑ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΡΙΜΙΖΕΑΣ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2021 21:02

Με τις καλύτερες διαθέσεις μπήκε ο Φεβρουάριος. Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα,

αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες περισσότερο άνοιξη θυμίζουν. Αποτέλεσμα οι Λαρισαίοι να έχουν κατακλύσει πεζοδρόμους, πάρκα και πλατείες για να απολαύσουν μια βόλτα κάτω από τον ήλιο, παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας είναι σε ισχύ. Το θερμόμετρο χθες το μεσημέρι άγγιξε τους 19 βαθμούς Κελσίου και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ Παναγιώτη Σκριμιζέα, ο ανοιξιάτικος καιρός θα μας κρατάει συντροφιά μέχρι και τα μέσα Φλεβάρη, με κάποιες μικρές «παραφωνίες» - βροχές που ίσως κάνουν την εμφάνισή τους από την Κυριακή το απόγευμα έως τη Δευτέρα το μεσημέρι και προς τα μέσα της άλλης εβδομάδας.
Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει ο κ. Σκριμιζέας οι θερμοκρασίες είναι πράγματι υψηλές για την εποχή και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς δυτικοί-νοτιοδυτικοί, ενώ πρόσκαιρα θα σημειωθούν βροχές από την Κυριακή το βράδυ μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας. Τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα συνεχιστούν και στη Λάρισα και μόνο η πρωινή ομίχλη θα χαλάει τη συνταγή. Το φαινόμενο αποδίδεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη και μελετώντας οι ειδικοί τα στοιχεία της 30ετίας (1980-2010) διαπίστωσαν ότι η μέση μέγιστη θερμοκρασία κυμαινόταν περίπου στους 12 βαθμούς Κελσίου. Μοναδικές εξαιρέσεις μία μέρα του Φεβρουαρίου του 1989 που η θερμοκρασία έφτασε τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ και το 1985 όπως και το 1986 ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 20 και 21 βαθμούς αντίστοιχα. Ωστόσο, η κλιματική αλλαγή έχει επηρεάσει και πλέον οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι εξαιρέσεις στον κανόνα. Πάντως σύμφωνα με τον μετεωρολόγο θερμοκρασίες φυσιολογικές για την εποχή θα δούμε από τα μέσα του μήνα και μετά. Όσον αφορά την εποχική πρόγνωση ακόμη είναι νωρίς και προς τα τέλη του μήνα, θα έχουν οι ειδικοί εικόνα για τους επόμενους μήνες, αλλά η γενικότερη αίσθηση είναι ότι ναι μεν θα υπάρχουν διαστήματα με κρύο, όμως στο τέλος το ισοζύγιο θα είναι θετικό.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass