Σχέδιο για προστασία αστέγων στον Δήμο Φαρσάλων

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2021 15:02

Το «πράσινο φως» άναψε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Φαρσάλων για τη συζήτηση

από το Δημοτικό Συμβούλιο ενός σχεδίου δράσης για την προστασία των αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα στο πλαίσιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, σε εναρμόνιση με τα αντίστοιχα σχέδια της περιφέρειας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου για την αποτελεσματική λειτουργία του μέτρου εκπόνησε σχέδιο δράσης προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο, εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο του χειμώνα, που μας το διαβίβασε. Σχέδιο που ενέκρινε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και θα αποτελέσει τη βάση συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με το σχέδιο ο χώρος για την προσωρινή φιλοξενία αστέγων ορίζεται το ΚΑΠΗ Φαρσάλων Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων) που βρίσκεται στην τέρμα Λαρίσης (Πολιτιστικό Κέντρο). Το κτίριο είναι θερμαινόμενο και είναι εύκολα προσβάσιμο. Ο χώρος μπορεί να εξυπηρετήσει άστεγους και μπορεί να εξασφαλιστούν οι βασικοί όροι υγιεινής. Ο Δήμος Φαρσάλων επίσης θα διαθέσει 10 υπνόσακους, 10 κουβέρτες, 10 στρώματα και ζεστά ροφήματα για τις ανάγκες τις διαμονής των αστέγων στο ΚΑΠΗ.
Υπεύθυνος για τον συντονισμό της δράσης, θα οριστεί Δημοτικός Σύμβουλος, με αναπληρωτή του την Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Παιδείας Πολιτισμού Δήμου Φαρσάλων, οι οποίοι θα έχουν διαθέσιμα τα κινητά τους τηλέφωνα σε 24ωρη βάση, για την επικοινωνία με τις εθελοντικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις. Υπεύθυνοι για το κτίριο του ΚΑΠΗ που θα φιλοξενούνται οι άστεγοι, ορίζονται η υπάλληλος ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ κοινωνική λειτουργός Κέντρου Κοινότητας και υπάλληλος του «Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι».
Το σχέδιο προβλέπει επίσης τη συγκρότηση ομάδας υποστήριξης της δράσης για τον εντοπισμό, ενημέρωση και υποστήριξη αστέγων στον δρόμο, τη μεταφορά τους και τη διασφάλιση ομαλής λειτουργίας του κτιρίου διανυκτέρευσης. Η ομάδα αυτή αποτελείται από υπαλλήλους του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού Δήμου Φαρσάλων, του Τμήματος Καθαριότητας και από εθελοντές, η οποία θα συντονίζεται από τον υπεύθυνο της δράσης. Η ομάδα υποστήριξης θα βρίσκεται σε επικοινωνία με άλλες υπηρεσίες του Δήμου και την Αστυνομική Διεύθυνση Φαρσάλων (η οποία θα υποστηρίζει όλες τις δράσεις του παρόντος σχεδίου, εφόσον ζητηθεί από τον συντονιστή) και θα ενημερώνεται άμεσα σε περίπτωση εντοπισμού αστέγων από αυτές, καθώς και από τους πολίτες. Η ενημέρωση των αστέγων, προβλέπεται σε άλλο σημείο του σχεδίου, θα γίνεται με την ευθύνη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, ενώ πληροφορίες θα δίνονται και μέσω των τηλεφωνικών γραμμών επικοινωνίας, από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Φαρσάλων στους ενδιαφερόμενους πολίτες.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass