Εργα ύψους 1 εκατ. ευρώ στην επαρχία Φαρσάλων

ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ «ΙΑΝΟΥ»

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2021 15:09

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Σε εξέλιξη βρίσκεται, μέσα από σειρά έργων, η προσπάθεια του Δήμου Φαρσάλων

να επιδιορθώσει το σύνολο των ζημιών που προκλήθηκαν σε δημόσιες υποδομές, από τη θεομηνία «Ιανός», η οποία έπληξε την περιοχή στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. Συνολικά εξελίσσονται οκτώ εργολαβίες, ο προϋπολογισμός των οποίων αθροιστικά υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. Στόχος όπως τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, είναι η τάχιστη επιστροφή στην κανονικότητα μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των εκτάκτων κονδυλίων που δέχθηκε ο Δήμος για τις ζημιές. Πιο συγκεκριμένα τα έργα που εκτελούνται είναι:
-Δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων στο Βασιλί Φαρσάλων, ύψους 191.935 ευρώ για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία στην Κοινότητα Βασιλί. Επίσης στο ΚΔΑΠ της ίδιας κοινότητας, έργο ύψους 30.604 ευρώ πλέον Φ.Π.Α., για όλες τις απαραίτητες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο και στην περίφραξη της ανατολικής και νότιας πλευράς του οικοπέδου.
-Τεχνικά έργα στην περιοχή «Φασούλα» στα Φάρσαλα, συνολικού κόστους 60.312 ευρω.
-Έργα ύψους 171.809 ευρώ, για την αποκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Φαρσάλων. Οι εργασίες πρόκειται να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Φαρσάλων, στο κλειστό γυμναστήριο που βρίσκεται δίπλα σε αυτό και στο γήπεδο της τοπικής κοινότητας Τ.Κ. Υπέρειας.
-Παρεμβάσεις στον Άγιο Αντώνιο με έργο ύψους 32.008 ευρώ με παρέμβαση σε κεντρικό δρόμο στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Αντωνίου.
-Παρεμβάσεις σε Αχίλλειο, Δίλοφο, Ναρθάκι, Σκοπιά και Ρίζι, με έργο ύψους 166.618 ευρώ για αποκατάσταση τεχνικών έργων, σε τμήματα των οικισμών.
-Εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή της οδού Βόλου, ύψους 11.596 ευρώ.
Επιδιόρθωση των βλαβών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο που συνδέει τα Δένδρα με το Καστράκι, ύψους 190.649 ευρώ. Στον συγκεκριμένο δρόμο προκλήθηκε ολική καταστροφή τεχνικών έργων, της βάσης και του ασφαλτικού οδοστρώματος.
Αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων στην Τοπική Κοινότητα της Νεράιδας, ύψους 128.174 ευρώ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Φαρσάλων, κ. Μάκης Εσκίογλου, τονίζει τα εξής: «Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή και χωρίς ιστορικό προηγούμενο για δεκαετίες, θεομηνία. Το χτύπημα ήταν μεγάλο, χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες και δημόσιες υποδομές. Δώσαμε από την πρώτη στιγμή τη μάχη της αποκατάστασης της κανονικότητας, την οποία συνεχίζουμε να δίνουμε μέχρι σήμερα με την κατά το δυνατόν τάχιστη εκτέλεση όλων των απαιτούμενων έργων σε όλες τις περιοχές που επλήγησαν.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια έχουμε αρωγό την κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών που ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες μας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου, πως όλα τα χρήματα που ήρθαν ως έκτακτη ενίσχυση το τελευταίο διάστημα θα πιάσουν τόπο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στόχος μας η επόμενη ημέρα να είναι καλύτερη για όλους».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass