«Να απεμπλακούν τα νοσοκομεία από τους εμβολιασμούς»

ΖΗΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 5η ΥΠΕ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2021 21:02

Κατά της ανάπτυξης και λειτουργίας εμβολιαστικών κέντρων στα νοσοκομεία τάχθηκε

χθες ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης, θεωρώντας ότι οι εμβολιασμοί για την αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να διεκπεραιώνονται από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τους φορείς της.
«Τα νοσοκομεία δεν πρέπει να είναι εμβολιαστικά κέντρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Νταφούλης, ζητώντας την άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού και τη δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αίτημα που συμπεριλαμβάνεται στο βασικό διεκδικητικό πλαίσιο της χθεσινής κινητοποίησης της ΟΕΝΓΕ. Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, σε πρόσφατη συνάντηση των γιατρών των Κέντρων Υγείας της Λάρισας, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό τα Κέντρα Υγείας μπορούν για ελάχιστες μόνο ημέρες, ίσως και καθόλου, να ανταποκριθούν στις ανάγκες των εμβολιασμών, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στη χρησιμοποίηση των ειδικευομένων γιατρών στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς, όπως είπε για να συμφωνήσει μαζί του και η πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Γεωργία Παπαδήμα, δεν πρέπει η ενασχόλησή τους με τους εμβολιασμούς να αποβεί σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Σε αντίθεση με τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων στο Γενικό Νοσοκομείο, η χθεσινή κινητοποίηση με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της 5ης ΥΠΕ αποτέλεσε υπόθεση ελάχιστων συνδικαλιστών, οι οποίοι εξέφρασαν την αγωνία τους για την προετοιμασία του συστήματος υγείας για ένα πιθανό τρίτο κύμα της πανδημίας, επισημαίνοντας τη γνωστή και πάγια θέση για επίταξη του ιδιωτικού τομέα και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Παράλληλα, ζήτησαν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων η ΟΕΝΓΕ διοργανώνει:
* Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, ημέρα δράσης για την Π.Φ.Υ. με τοπικές μορφές δράσης στα Κέντρα Υγείας για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσής της.
* Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας και πορεία προς τη Βουλή στην Αθήνα και αντίστοιχες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες στις άλλες πόλεις.
ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass