Υπόθεση Υγείας

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2021 21:08

Ψυχιατρική Κλινική στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς

Εγκαινιάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή η Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική διπλής και πολλαπλής

διάγνωσης στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «οι Άγιοι Ανάργυροι». Πρόκειται για τη μοναδική Κλινική του είδους της στη χώρα μας και μία από τις λίγες της Ευρώπης. Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν και σήμερα ολοκληρώθηκε με επιτυχία. «Η απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να συστήσει ειδικό χαρτοφυλάκιο για την Ψυχική Υγεία και τις εξαρτήσεις, αναδεικνύει τη μέριμνα της Κυβέρνησης για έναν χώρο που για πολλά χρόνια δεν αποτελούσε προτεραιότητα» τόνισε σε δηλώσεις της η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη και πρόσθεσε: «Η στενή και αγαστή συνεργασία και διασύνδεση Υπουργείου Υγείας και Ανωτάτων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που υλοποιείται με τη δημιουργία αυτής της Κλινικής, αποτελεί στόχο μας για το 2021, καθώς θα παράξει αρτιότερο επιστημονικό έργο και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για τους πολίτες».

 

Κυβερνητικές εκκλήσεις για αίμα

Οι ανάγκες για εθελοντική προσφορά αίματος δε σταματούν ποτέ προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν. Ιδιαίτερα, αυτήν την εποχή, λόγω της πανδημίας, οι ανάγκες για προσφορά αίματος είναι ακόμα μεγαλύτερες. Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έπειτα από τηλεφωνική τους συνομιλία, καλούν τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας να οργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς, τηρώντας τα καθορισμένα πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής. Το μήνυμα είναι ένα: «Δίνουμε Αίμα, Σώζουμε Ζωές».


Πανελλαδικό Δίκτυο για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Πανελλαδικό Δίκτυο Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού συστήνεται από το Υπουργείο Υγείας. Το δίκτυο αυτό θα συντονίζει και θα αποστέλλει στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών κάθε ύποπτο δείγμα μεταλλαγμένου στελέχους. Οι μεταλλάξεις είναι ένα σημαντικό θέμα που μας ανησυχεί δήλωσε ο υπ. Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την πρόσφατη σύσκεψη. Όπως ανέφερε «βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και προχωράμε στη δημιουργία ενός δικτύου για την ενίσχυση της ανίχνευσής του σε όλη την Ελλάδα, της επαγρύπνησης, της επιτήρησης ώστε να έχουμε σωστά επιδημιολογικά στοιχεία, τα οποία θα μας οδηγήσουν να αποκτήσουμε σωστή επιδημιολογική ανάλυση και άρα η κυβέρνηση θα παίρνει τις ανάλογες αποφάσεις πάντα με γνώμονα τη δημόσια υγεία και την υγεία των πολιτών». Παράλληλα, τα ύποπτα δείγματα μεταλλαγμένου στελέχους θα στέλνονται στο ΙΙΒΕΑΑ (Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών). Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ήταν 26 έως την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, αλλά υπάρχουν και άλλα κρούσματα προς διερεύνηση και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και γι’ αυτά.


Ο διοικητής Γ.Ν.Λ. Παν. Νάνος...

Σχεδόν δύο χρόνια συμπληρώνονται από την παραίτηση του Παναγιώτη Νάνου από τη διοίκηση των δύο νοσοκομείων της Λάρισας για να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Πλαστήρα και συνεχίζει να εμφανίζεται ως διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας! Με το μήνυμά του μάλιστα καλωσορίζει τους επισκέπτες της ιστοσελίδας του νομαρχιακού νοσοκομείου, που αν και σύγχρονο και με ωραία γραφικά, υστερεί σε ενημέρωση, όπως για παράδειγμα στις λίστες των τακτικών και έκτακτων χειρουργείων όπου υπάρχουν ακόμη οι λίστες του Απριλίου-Μαΐου 2020. Εκτός και αν λόγω κορονοϊού ισχύουν ακόμη –αλλά με ποιες ημερομηνίες;


Covid-19: Εμβολιασμός και καρκίνος μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» διοργανώνει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, 4 μ.μ. - 6 μ.μ., διαδικτυακό ενημερωτικό σεμινάριο (webinar) με θέμα «Covid-19: Εμβολιασμός και Καρκίνος Μαστού». Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από ειδικούς ιατρούς και επιστήμονες σε θέματα σχετικά με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τον εμβολιασμό των γυναικών με καρκίνο μαστού, όλα τα νεότερα δεδομένα για τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19, καθώς και τα ηθικά θέματα που ενδέχεται να προκύπτουν σε σχέση με αυτόν.

 

Ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς Covid-19 στο Γ.Ν. Λαμίας

Mνημόνιο συνεργασίας με την Πρότυπη Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αρωγής (Π.Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) υπέγραψε το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Μέσω της χρήσης ειδικά εξοπλισμένων tablets, που η εταιρεία παραχώρησε στο νοσοκομείο, τα οποία μπορούν να συνδέονται με το πάτημα ενός κουμπιού κατευθείαν με την ομάδα ψυχολόγων της Π.Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με Covid-19, οι συγγενείς τους, αλλά και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που το έχουν ανάγκη, θα μπορούν να συνομιλούν και να λαμβάνουν υπηρεσίες εξειδικευμένης ψυχολογικής υποστήριξης, από ειδικούς γι’ αυτό επιστήμονες. Με τον τρόπο αυτόν, δηλώνει ο αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Λαμίας, Γιώργος Καραβάνας, «ελπίζουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο την ανάρρωσή τους και να τους προστατέψουμε από πιθανές δευτερογενείς ψυχολογικές επιπλοκές που μπορούν να επέλθουν λόγω του μακρού εγκλεισμού τους, αλλά και της προσωπικής αγωνίας για την κατάσταση της υγείας τους, που καλούνται να αντιμετωπίσουν συχνά χωρίς επαρκή ψυχολογική υποστήριξη».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass