«Η κλίμακα του Ιωάννη ενισχύει την εικαστική ταυτότητα της Λάρισας»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2021 15:01

Με τον Λαρισαίο εικαστικό Χρήστο Παπανικολάου συναντήθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων

Απόστολος Καλογιάννης, στον κυκλικό κόμβο που υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη συμβολή της οδού Κ. Καραμανλή με την οδό Βόλου, όπου τοποθετήθηκε η εικαστική δημιουργία του Χρ. Παπανικολάου.
Ο κ. Καλογιάννης συζήτησε εκτενώς με τον κ. Παπανικολάου για το έργο του, ενώ σε δηλώσεις του αμέσως μετά, ο δήμαρχος τόνισε τα εξής: «Ο Χρήστος Παπανικολάου είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες της πόλης μας με μεγάλη εμβέλεια και η προσφορά του στην τέχνη και τη Λάρισα είναι μακρόχρονη. Ο ίδιος με τα έργα του έχει συμβάλει στη σύγχρονη αισθητική της πόλης. Το έργο που τοποθετήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον κόμβο της οδού Βόλου με τη λεωφόρο Καραμανλή είναι μία σημαντική εικαστική παρέμβαση που ήδη έχει προκαλέσει μια μεγάλη συζήτηση, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτόν τον βασικό ρόλο της τέχνης που δεν είναι άλλος από το να ανοίγει δρόμους στη σκέψη, στην αίσθηση και την αισθητική.
Είμαι βέβαιος πως η ολοκλήρωση της εγκατάστασης και ο διάλογος που ήδη ξεκίνησε, θα αποδώσουν στο βάθος του χρόνου τη διάσταση του έργου, που αναμφίβολα ενισχύει με θετικό τρόπο την εικαστική ταυτότητα της πόλης μας».
Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου, επεσήμανε τα παρακάτω:
«Η παρουσία του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη σήμερα εδώ, είναι μια επιβεβαίωση του χαρακτήρα της Λάρισας, ως μιας πόλης φιλικής στον πολιτισμό, ανοικτής και συνεκτικής. Είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο όλοι έχουμε υποχρέωση να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ισχυρό, με όρους πολιτισμού, δημιουργίας και αισθητικής αρτιότητας. Τον ευχαριστώ για την παρουσία του και δηλώνω απερίφραστα πως ήμουν, είμαι και θα παραμείνω ένας ταπεινός υπηρέτης της πόλης μου, αφού για μένα αυτή είναι η μέγιστη τιμή».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass