«Ανάσα» για τους ταξιτζήδες η αύξηση ορίου επιβατών

Από σήμερα σε ισχύ τα νέα μέτρα -Ν. Πιπερίδης: Μικρές οι προσδοκίες μας, καθυστέρησε η απόφαση, ελπίζουμε να βοηθήσει η ανοιχτή αγορά -Τι θα ισχύει για διπλοκάμπινα και ΒΑΝ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2021 21:01

Από σήμερα Δευτέρα στους δρόμους της Λάρισας θα κινούνται μετά από αρκετό

καιρό όλα τα ταξί της πόλης. Η αύξηση του ορίου των επιβατών που θα μπορούν να επιβιβάζονται, σε συνδυασμό με την ανοιχτή αγορά, βγάζει όλο τον στόλο των αυτοκινήτων έξω, αλλά παρόλα αυτά όπως λέει στην «ΕτΔ» ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού My Taxi Λάρισας Νίκος Πιπερίδης, οι προσδοκίες των επαγγελματιών αυτοκινητιστών είναι μικρές, αφού έμειναν στον «πάγο» για πολλούς μήνες.
«Σαφώς είναι μια απόφαση σε θετική κατεύθυνση, παρόλα αυτά όμως είμαστε δυσαρεστημένοι γιατί άργησε πολύ να παρθεί. Εδώ και μήνες δεν είχαμε δικαίωμα να βάζουμε μέσα στα αυτοκίνητά μας, δεύτερο επιβάτη, ούτε καν ένα παντρεμένο ζευγάρι που ζει μαζί. Τώρα θα μπορούν να επιβιβάζονται δύο άτομα και επιπλέον και τα ανήλικα τέκνα αν υπάρχουν. Δεν περιμένουμε ότι θα αυξηθεί από τη μια μέρα στην άλλη ο τζίρος, δύσκολα θα επιστρέψουμε στην προ κορονοϊού εποχή, αλλά από τη στιγμή που άνοιξε η αγορά, από σήμερα βγαίνουμε όλοι για δουλειά και ελπίζουμε για το καλύτερο» σημειώνει χαρακτηριστικά. Όσο για το τι ακριβώς αλλάζει στα όρια των επιβατών από σήμερα όχι μόνο στα ταξί, αλλά και στα ΙΧ και τα φορτηγά, σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού Covid-19», η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:
α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή
β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΔΙΠΛΟΚΑΜΠΙΝΑ ΚΑΙ ΒΑΝ
Εν τω μεταξύ, από σήμερα θα επιτρέπεται μέχρι τρία άτομα πλέον του οδηγού να επιβαίνουν στα διπλοκάμπινα, μεικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη. Τέλος, εξακολουθεί να ισχύει ότι μαθητές/-τριες που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές, για τη μετάβασή τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του Διευθυντή του σχολείου.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass