Η αντιπολίτευση «πυροβολεί» την κυβέρνηση για την απαγόρευση της θήρας

ΕΠΑΦΕΣ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2021 21:15

Κάλεσμα συνάντησης με όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων εκτός από το κόμμα «ΜΕΡΑ 25», του οποίου οι αντικυνηγετικές απόψεις είναι γνωστές, απηύθυνε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας με αφορμή τη νέα αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας, λόγω πανδημίας.


Στο κάλεσμα της Κ.Σ.Ε. ανταποκρίθηκε άμεσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας και το Κ.Κ.Ε. με εκπροσώπους τον κ. Παφύλη και τον κ. Καραθανασόπουλο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυνηγών Θεσσαλίας Βαγγ. Μπαλατσό «με μεγάλη μου λύπη το κυβερνών κόμμα δεν απάντησε στο κάλεσμά μας μέχρι και σήμερα».
Με αφορμή τις επαφές της Ομοσπονδίας, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Μπαλατσός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Οι φόβοι και οι αμφιβολίες που γεννήθηκαν με την ανάληψη των καθηκόντων του νυν υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά, καταρρίφθηκαν με την τηλεδιάσκεψη που είχε μαζί του η Κ.Σ.Ε. στις 19/1. Ο κ. Αμυράς ήταν ενήμερος και έδειξε κατανόηση για το κλίμα αγανάκτησης που επικρατεί στον κυνηγετικό κόσμο. Η τηλεδιάσκεψη κινήθηκε σε ένα κλίμα αμφότερης κατανόησης και δέσμευσης από την πλευρά του Υφυπουργού, για μια σειρά συζητήσεων για τη λύση χρόνιων προβλημάτων που απασχολούν την κυνηγετική οικογένεια. Αυτό άλλωστε έγινε φανερό και από τη θετική εισήγηση τόσο του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκα, γνωστού φιλοκυνηγού όλα αυτά τα χρόνια και του υφυπουργού κ. Γ. Αμυρά, για την άρση απαγόρευσης του κυνηγίου».

ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ
Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Τσίπρα και παρουσία του τομεάρχη Περιβάλλοντος κ. Φάμελλον, στις 20/1, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «σκηνικό παραλόγου» αυτό που βιώνουν οι κυνηγοί ενόψει πανδημίας. Με την πολύτιμη συμβολή και εμπειρία του κ. Φάμελλου, ο κ. Τσίπρας και η Κ.Σ.Ε. βρήκαν την ευκαιρία να επεκταθούν σε μια σειρά ζητημάτων, εστιάζοντας στην ανάγκη ενίσχυσης και χρηματοδότησης της θηροφυλακής. Τόσο ο πρόεδρος κ. Τσίπρας όσο και ο τομεάρχης Περ/ντος κ. Φάμελλος εξήραν το έργο της θηροφυλακής στην προστασία του περιβάλλοντος και τη συνδρομή τους για την αντιμετώπιση όλων των πανδημιών μέχρι και σήμερα (αφρικανική πανώλη των χοίρων, γρίπη των πτηνών, τη λύσσα). Καθώς και το επιστημονικό προσωπικό των Κυνηγετικών Οργανώσεων, των οποίων οι μελέτες και τα επιστημονικά προγράμματα που εκπονούν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του κυνηγίου.ΜΕ ΚΚΕ
Στο ίδιο θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η τηλεδιάσκεψη στις 21/1με τους εκπροσώπους του Κ.Κ.Ε.. Οι εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε. έδειξαν να κατανοούν απόλυτα τη δυσαρέσκεια των κυνηγών και των ψαράδων. Ο κ. Παφύλης, γνωστός κυνηγός, προβληματίστηκε ιδιαιτέρα για τον τρόπο επιβίωσης της θηροφυλακής και εξέφρασε έντονα την ανησυχία του για τη διατήρηση του παραδοσιακού τρόπου κυνηγίου.
Χαρακτηριστικά είπε ότι «το κυνήγι είναι μια λαϊκή δραστηριότητα και όχι των λίγων και των πλουσίων, όπως γίνεται στην Ευρώπη».

Ο ΒΑΓΓ. ΜΠΑΛΑΤΣΟΣ
Καταλήγοντας ο Λαρισαίος πρόεδρος δήλωσε: «Για ακόμη μια φορά καλώ όλους τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι κοντά στις Κυνηγετικές Οργανώσεις, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Γιατί για μένα αλλά και για όλους σας το κυνήγι είναι έρωτας, είναι αγάπη, είναι τρόπος ζωής. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κ. Χαρδαλιά και την παρέα του να μας στερεί άδικα αυτή τη δραστηριότητα...».H ΝΔ
H ΝΔ σχολιάζοντας τη συνάντηση και τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα στους κυνηγούς, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η αναζήτηση πεδίων αντιπολίτευσης, φαίνεται πως δίνει στον κ. Τσίπρα την ευκαιρία επαφής με άγνωστες σε αυτόν μέχρι τώρα, κοινωνικές ομάδες. Σήμερα λοιπόν με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορηθήκαμε ότι είχε συνάντηση με το ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και τους προέδρους των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών, στους οποίους φυσικά, όπως και σε όλους με τους οποίους συναντάται, είπε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους. Απολύτως αναμενόμενο. Δεν υπάρχει αίτημα που δεν το υιοθετεί. Από τη μια τάσσεται υπέρ του ανοίγματος του κυνηγιού και του ψαρέματος, αγνοώντας τις εισηγήσεις των ειδικών κι από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Με τους οικολόγους φοράει δήθεν πράσινο κοστούμι, (ξεθωριασμένο λόγω της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της απολιγνιτοποίησης), με τους κυνηγούς κρατάει στο χέρι καραμπίνα. Αυτό δεν λέγεται σοβαρή αντιπολίτευση αλλά κυνήγι εκλογικών θηραμάτων και ψάρεμα σε θολά νερά».
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass