Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2021 15:26

Διαμαρτυρία για το ωράριο αποχώρησης στο Νηπιαγωγείο
ΣΗΜΕΡΑ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη στις 2:15 το μεσημέρι, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας «Κ. Κούμας». Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ανακληθεί άμεσα η διάταξη

που τροποποιεί την ώρα αποχώρησης στο Βασικό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε για άλλη μια φορά, εν μέσω περιοριστικών μέτρων, να «χτυπήσει».
Αιφνιδιαστικά νομοθετούν την επέκταση του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών. Τον δρόμο είχε ανοίξει η προηγούμενη κυβέρνηση με υπουργό τον κ. Φίλη και η σημερινή υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως δίνει το τελειωτικό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων νηπιαγωγών.
Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μην αιφνιδιάζει, χωρίς διάλογο, την εκπαιδευτική κοινότητα, να σχεδιάζει με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και να μην υποχωρεί σε κάθε είδους πιέσεις που ασκούνται σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και των μαθητών μας».

 

«Στοχοποιούν τη δημόσια εκπαίδευση»
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
«Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας, στοχοποιώντας αυτήν τη φορά τη δημόσια εκπαίδευση» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων ν. Λάρισας και σημειώνει: «Μετά την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα από 22 σε 25, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με προσλήψεις τρίμηνης διάρκειας, τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας από τον Covid-19, τον εμπαιγμό εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών με το συνεχές άνοιξε-κλείσε των σχολείων και την τηλεκπαίδευση, την εφαρμογή δηλαδή πολιτικών κόστους-οφέλους, επεκτείνει τον σχεδιασμό της για τη δημιουργία των Πανεπιστημίων ΑΕ. Νομοθετεί νέους φραγμούς στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στην ολοκλήρωση των σπουδών. Αδιαφορεί για τα χρόνια προβλήματα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα που είναι συνέπεια της υποχρηματοδότησης. Συνδέει τις σχολές με τα επιχειρηματικά συμφέροντα που υποτάσσουν τα προγράμματα σπουδών και έρευνας στις ανάγκες των μονοπωλίων, αυξάνουν την εκμετάλλευση του επιστημονικού προσωπικού και είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις λαϊκές ανάγκες. Εντατικοποιεί την καταστολή με τη σύσταση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με δύναμη 1.000 αστυνομικών και κόστος ίδρυσης 30 εκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή στοχοποιεί το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, που παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

 

«Με ταξικούς φραγμούς δεν γίνεται παιδεία»
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
«Το νέο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια βάζει εμπόδια και φραγμούς στο μέλλον και τη μόρφωση των παιδιών μας» υποστηρίζει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και σημειώνει: «Η κυβέρνηση κάνοντας σαν να μην υπάρχει όλη αυτή η κατάσταση με τα κλειστά πανεπιστήμια, σχολεία και σχολές λόγω της πανδημίας, με την υπομονή κι αντοχή μαθητών-φοιτητών-γονιών να έχει φτάσει στο όριο, προχωρά σε ένα ακόμα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων.
Ενώ δεν βρίσκει κουβέντα να πει για τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και τα τεράστια προβλήματα που προκαλεί η χρόνια υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έρχεται να βάλει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μειώνοντας δραστικά τα περιθώρια επιλογών των μαθητών. Δημιουργεί ένα πανεπιστήμιο με πτυχιούχους πολλών ταχυτήτων, ευθυγραμμισμένο ακόμα περισσότερο στις ανάγκες τις καπιταλιστικής ανάπτυξης. Τιμωρεί τους φοιτητές, που μέσα σε έναν «κυκεώνα» οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, παρατείνουν τις σπουδές, στερώντας τους βασικά δικαιώματα (δωρεάν συγγράμματα, φοιτητική μέριμνα, πάσο, κ.ά.)».

 

Διαδικτυακά ο «Ιππαρχος»

Διαδικτυακά θα διεξαχθεί η δεύτερη φάση «Ίππαρχος» του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021, την ερχόμενη Κυριακή, 24 Ιανουαρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι.
Όπως ανακοινώνει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος «οι 33 μαθητές Γυμνασίου και οι 43 μαθητές του Λυκείου που προκρίθηκαν από την πρώτη φάση «Αρίσταρχος» του Διαγωνισμού, θα πρέπει να επισκεφτούν την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού (contest.astronomos.gr) όπου το μεσημέρι (στις 12:00 ακριβώς) θα βρουν τον σύνδεσμο για την είσοδό τους στον διαγωνισμό».
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα email της Εταιρείας, είτε τηλεφωνικά από τον κ. Kων/νο Μαυρομμάτη στο τηλ.: 24210-51.061, είτε με τη γραμματέα, την κα Ευαγγελία Βαζή στο τηλ.: 6995-159.172.

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαθητών-φοιτητών

Αγωνιστική κινητοποίηση προετοιμάζουν για σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Ταχυδρομείου, οι Σύλλογοι Φοιτητών Εστίας, ΣΕΥΠ, Τεχνολογίας, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών και η Ένωση Γονέων. Διεκδικούν μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και ταυτόχρονα διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass