«Εκδικητική πολιτική κατά του Δ. Κουφοντίνα»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΝΑΡ

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2021 15:12

Το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων τονίζει πως «απαράδεκτη αντιδημοκρατική στοχοποίηση του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα αποκαλύπτει η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για μεταφορά του στις φυλακές Δομοκού, σε άθλιες συνθήκες κι εν μέσω πανδημίας, από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας που βρισκόταν.


Η απόφαση αυτή οδήγησε τον Δ. Κουφοντίνα σε απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, ως ύστατο μέσο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, καταγγέλλοντας εκδικητική πολιτική εξόντωσης από την κυβέρνηση. Ήδη η κατάσταση της υγείας του έχει επιβαρυνθεί πολύ.
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου διατάχθηκε η βίαιη μεταγωγή του κρατούμενου σε νοσοκομείο, παρότι ο ίδιος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ιατρική φροντίδα στο πλαίσιο της απεργίας πείνας.
Πρόκειται για μια εκδικητική, κυνική και εγκληματική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ, την πλευρά της συνολικής αντιδημοκρατικής και ολοκληρωτικού χαρακτήρα πολιτικής σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και λαϊκών ελευθεριών, που εκφράζεται με ιδιαίτερη βιαιότητα απέναντι στους κρατούμενους.
Γι’ αυτό κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής, το μαζικό κίνημα και η μαχόμενη Αριστερά πρέπει να παρέμβει. Απαιτείται η άμεση άρση των απαράδεκτων κυβερνητικών αποφάσεων εξόντωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα, η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού και ο σεβασμός των δικαιωμάτων του, όπως και όλων των κρατουμένων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass