Στο πλευρό των λαχειοπωλών ο Στ. Ροντούλης

«ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2021 20:31

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Στο πλευρό των λαχειοπωλών βρίσκεται ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών» Τυρνάβου Στέλιος Ροντούλης.


Σε παρέμβασή του ο κ. Ροντούλης σημειώνει ότι: «Αρκετοί λαχειοπώλες σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας αναγκάστηκαν να κάνουν αναστολή εργασιών, αφού με τις παρούσες υγειονομικές συνθήκες η πώληση λαχείων πλέον δεν υφίσταται.
Μάλιστα, τη φετινή Πρωτοχρονιά, δεν έγινε, για πρώτη φορά ύστερα από 92 ολόκληρα χρόνια, η κλήρωση του πρωτοχρονιάτικου λαχείου, «θύμα» και αυτό της πανδημίας.
Επειδή, λοιπόν, οι περισσότεροι λαχειοπώλες δεν έχουν άλλους πόρους επιβίωσης πέρα από τη δουλειά τους, θα πρέπει η Πολιτεία να σκύψει στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, φροντίζοντας να ενισχυθούν οικονομικά όσοι ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα.
Το Υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει μια σειρά ανακουφιστικών μέτρων για τον συμπαθή αυτόν κλάδο εργαζομένων, οι οποίοι κυριολεκτικά με τον μόχθο του πεζοδρομίου ενισχύουν τα κρατικά ταμεία. Τουλάχιστον, όμως, ας πάρουν και αυτοί την κρατική ενίσχυση που έλαβαν οι άλλοι πληγέντες από τον κορονοϊό εργαζόμενοι, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, μολονότι και οι ίδιοι χτυπήθηκαν ανηλεώς από τα δύο κύματα της υγειονομικής κρίσης.
Η αδιαφορία για τους λαχειοπώλες συνιστά μεγίστη αδικία, η οποία πρέπει τάχιστα να θεραπευτεί. Αυτό απαιτεί η κοινή λογική και το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης προς ανθρώπους που έχουν καταρρεύσει οικονομικά και πένονται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass