Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2021 15:01

Διαδικτυακή σύσκεψη σήμερα για τη λειτουργία των σχολείων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διαδικτυακή σύσκεψη με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων διοργανώνει η Ένωση

Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λαρισαίων σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 18.30.
Όπως σημειώνεται στην πρόσκληση «η κυβέρνηση προχώρησε στο άνοιγμα Δημοτικών, Νηπιαγωγείων, ξανά χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία τους (αραίωση τμημάτων, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, προσλήψεις μόνιμης και σταθερής δουλειάς επαρκούς αριθμού καθαριστριών, κ.λπ.), Αν και πολύ έγκαιρα (μήνες τώρα) γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί απαιτούμε τα αυτονόητα για να είναι ασφαλής η λειτουργία των σχολείων.
Έτσι από τη μία μεριά βλέπουμε τους μικρότερους μαθητές να ξαναπηγαίνουν σχολείο με μοναδικό μέτρο ασφαλείας τις μάσκες, και τα ανοιχτά παράθυρα (ενώ ήδη εμφανίζονται κρούσματα στα σχολεία), από την άλλη μεριά τα μεγαλύτερα παιδιά ξεκίνησαν πάλι την τηλεκπαίδευση με τις ίδιες δυσκολίες και τους ίδιους ανισότιμους όρους, χωρίς τάμπλετ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, γρήγορο internet, χωρίς να ανακοινώνεται ακόμη το πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια - Λύκεια, χωρίς πρόσθετη ενισχυτική διδασκαλία, με αντιδραστικές αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις, με την αγωνία που έχουμε για να μπορέσουν τα παιδιά μας να είναι στον φυσικό τους χώρο που είναι το σχολείο, με ασφάλεια, να αναπληρώσουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί, να αποκαταστήσουν κοινωνικές σχέσεις που τόσο έχουν ανάγκη, αλλά και για τα υπόλοιπα ζητήματα που μας απασχολούν καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, αλλά και κάθε γονέα σε διαδικτυακή σύσκεψη - συζήτηση (μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ) σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου και ώρα 18.30».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον γραμματέα της Ένωσης, Γεώργιο Καρπέτα (georgekarpetas@gmail.com και στο κιν.: 6947-561.261).

 

Ειδικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων

Δύο ειδικές συνεδριάσεις μέσω τηλεδιάσκεψης, με ένα θέμα στην καθεμία, θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων, μεθαύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα στις 7 μ.μ. θα συζητηθεί το θέμα «Έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) των: 1) Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση «Θεσσαλικό Θέατρο», 2) Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και 3) Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας, έτους 2021» και στις 8 μ.μ. η «Έκθεση πεπραγμένων Οικονομικής Επιτροπής Β’ εξαμήνου 2020».

 

Τον αποχαιρέτησαν δωρίζοντας αναπνευστήρες
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΕΠΤΑ ΦΙΛΩΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετέτρεψαν τον πόνο που τους προξένησε η απώλεια του αγαπημένου τους φίλου από κορονοϊό, σε πολύτιμα δώρα για όλους όσοι καθημερινά δίνουν μάχη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) Covid-19, του νοσοκομείου της Έδεσσας. Μετουσίωσαν τη λύπη τους, σε ελπίδα ζωής, για κάποιον συνάνθρωπό τους που υποφέρει. Επτά αδελφικοί φίλοι του αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» Γιάννη Σταματίου, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, αντί να αγοράσουν στεφάνια για την κηδεία του, αποφάσισαν να τον αποχαιρετήσουν συγκεντρώνοντας χρήματα με τα οποία αγόρασαν και προσέφεραν αναπνευστήρες, στολές και ειδικά μόνιτορ, στις κλίνες όπου νοσηλεύονται ασθενείς «χτυπημένοι» από την πανδημία. Όλα ξεκίνησαν με πρωτοβουλία του Γιάννη Χατζηπέγιου, ο οποίος όπως ανέφερε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο FM 104.9», ένιωσε βαθύ πόνο και θλίψη από την απώλεια του φίλου του, καθώς μαζί του είχε μοιραστεί όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής του, από μικρό παιδί. «Όταν έφυγε ο φίλος μας, η απώλεια ήταν τρομερή και σκεφτήκαμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε, αντί να αγοράσουμε στεφάνια. Επικοινωνήσαμε με το νοσοκομείο της Έδεσσας, προκειμένου να μας υποδείξουν τι θα μπορούσαμε να κάνουμε και έτσι ενώ αρχικά συγκεντρώσαμε χρήματα μόνο οι στενοί του φίλοι, ξαφνικά άρχισαν να τηλεφωνούν και άλλοι πολίτες από την Έδεσσα για να συμβάλλουν στην προσπάθειά μας», επισήμανε ο κ. Χατζηπέγιος.
Όπως ο ίδιος ανέφερε, «διαπιστώθηκε στην πορεία, ότι υπήρξαν πολλοί φίλοι, συμμαθητές, σύλλογοι, εταιρείες, που προσφέρθηκαν να καταθέσουν κάποιο χρηματικό ποσό στη μνήμη όχι μόνο του Γιάννη, αλλά όλων των θανόντων συμπολιτών μας, συγγενών, συνεργατών από την πανδημία και με τον τρόπο αυτόν να καλύψουν ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας. Υπήρξε συγκινητική συμμετοχή από ανθρώπους και φορείς της πόλης μας, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 9.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγοράσαμε και δωρίσαμε στο νοσοκομείο, δύο μηχανήματα monitors UMEC10, ένα μηχάνημα HI FLO OXYGEN υψηλής ροής , ένα τροχήλατο παλμικό οξύμετρο, πιεσόμετρο, θερμόμετρο HR, καθώς και αναλώσιμα υλικά». Διευκρίνισε δε, πως «χρειάστηκε να πάμε από πόρτα σε πόρτα, για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε τα χρήματα για τη μνήμη του Γιάννη. Ήταν πολύ συγκινητική η προσπάθεια όλων και συγκίνησε και την οικογένεια». Ο Γιάννης Χατζηπέγιος, αναφερόμενος στον ξεχωριστό φίλο του, που τους ενέπνευσε ακόμη και με τον χαμό του, είπε: «Ο Γιάννης ήταν ένας ξεχωριστός συνοδοιπόρος, φίλος και από αυτούς τους ανθρώπους που δεν μιλάς με το στόμα αλλά μιλάς με τα μάτια και όταν χάνεις τέτοιους ανθρώπους, είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς.
Ήταν ένας άνθρωπος πολύ δοτικός, συμμετείχε στα κοινά, είχε δημοκρατικές αρχές. Πάντα έλεγε «η πραγματική ζωή δεν θέλει θεωρίες, θέλει έργα» και έτσι ακολουθώντας τα δικά του λόγια, με έργα, αποφάσισαν και οι δικοί του άνθρωποι, να του πουν το τελευταίο αντίο.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass