Στην κατάψυξη ο νομός

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ -ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ -ΣΕ 24ΩΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ -ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2021 15:06

Χαμηλές θερμοκρασίες (έως -5 στα πεδινά και έως -10 στα ορεινά) αναμένεται να επικρατήσουν

στον νομό Λάρισας, από σήμερα και τα επόμενα 24ωρα, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας «Λέανδρος» που πλήττει από προχθές τη χώρα. Χθες χιόνισε ακόμη και στα πεδινά δημιουργώντας όμορφες χειμωνιάτικες εικόνες, ενώ από το ελάχιστο ύψος της χιονόπτωσης δεν αποκλείστηκαν χωριά ούτε δημιουργήθηκαν προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, αφού δεκάδες μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βρισκόταν σε επιφυλακή από προχθές το βράδυ προχωρώντας σε αποχιονισμούς.
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών ωστόσο, απαιτήθηκε η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε επαρχιακούς δρόμους του ορεινού δικτύου της Αγιάς (Δήμητρας - Ανατολής, Αγιάς - Μεγαλοβρύσου, κ.ά.) όπως και στην επαρχιακή οδό Ελάφου - Σκλήθρου.
Όπως διευκρινίζει στην «Ε» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Χρ. Καλομπάτσιος, «στον νομό Λάρισας τα 35 μηχανήματα θα παραμείνουν σε ετοιμότητα και τα επόμενα 24ωρα λόγω του αναμενόμενου παγετού» και για τον ίδιο λόγο «συστήνεται αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων», ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες σε περίπτωση που θα χρειαστεί να μετακινηθούν. Με αφορμή και τη χιονόπτωση στην πόλη της Λάρισας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λάρισας Γ. Ζαούτσος, δήλωσε στην «Ε» ότι «από τα ξημερώματα που εκδηλώθηκαν τα φαινόμενα, μηχανήματα του Δήμου προχώρησαν σε αποχιονισμό κεντρικών και συνοικιακών οδών», ενώ ο Δήμος «διέθεσε αλάτι σε σχολικές μονάδες» με αφορμή και τη λειτουργία των σχολείων αύριο Δευτέρα.Η ΔΕΥΑΛ
Με αφορμή τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που ενδεχομένως να σημειωθούν τις επόμενες ημέρες, η ΔΕΥΑ Λάρισας με ανακοίνωσή της ενημερώνει τους καταναλωτές της για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των υδραυλικών εγκαταστάσεων έναντι του παγετού:
Ο υδραυλικές εγκαταστάσεις (σωληνώσεις, υδρόμετρα, κ.λπ.) πρέπει να είναι μονωμένες και να μην είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες.
Οι καταναλωτές πρέπει να απευθύνονται σε εγκαταστάτες - υδραυλικούς για να προστατέψουν τις υδραυλικές τους εγκαταστάσεις.
Να αφήνουν ανοικτή μία βρύση να στάζει ώστε να υπάρχει συνεχόμενη ροή νερού κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, αποφεύγοντας όμως κατασπατάληση του νερού.
Σε περίπτωση που παγώσει η εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε παρέμβαση σε εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ (υδρόμετρα, κ.λπ.) και ιδιαίτερα η θέρμανση αυτών με οποιοδήποτε μέσον.
Τέλος, υπενθυμίζεται σε περιπτώσεις εγκαταστάσεων που δεν κατοικούνται, οι καταναλωτές θα πρέπει να απομονώνουν το δίκτυο ύδρευσης από την κεντρική βάνα τους προκειμένου να αποφεύγονται μακροχρόνιες απώλειες νερού και υπερβολικές καταναλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι τα τηλέφωνα αναγγελίας βλαβών της ΔΕΥΑΛ είναι τα εξής: 2410-687.220 (όλο το 24ωρο) και 2410-687.110 (εργάσιμες ημέρες και ώρες).

ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΘΕΡΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ ΧΩΡΟΙ
Ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε επίσης ότι διαθέτει τέσσερις θερμαινόμενους χώρους, εκ των οποίων ο ένας θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και οι υπόλοιποι θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, για όσες ημέρες θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.
Έτσι σε λειτουργία, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, βρίσκονται τα εξής ΚΑΠΗ:
- 1ο ΚΑΠΗ (οδός Τσαρουχά, Νέα Σμύρνη).
- 2ο ΚΑΠΗ (Λαγού και Κραννώνος).
- 3ο ΚΑΠΗ (Ηρ. Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου).
Επιπλέον, το 4ο ΚΑΠΗ στην οδό Αχιλλέως στην Ανθούπολη θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καλύπτοντας και την ανάγκη της διανυκτέρευσης για όσους το έχουν ανάγκη.
Τέλος, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας είναι σε ετοιμότητα για τη διαχείριση ζητημάτων που ενδεχομένως προκύψουν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6970-236.181 (24ωρη λειτουργία).

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε κοινή απόφαση με τους κατά τόπους δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας καλεί τους διευθυντές και προϊσταμένους των σχολικών μονάδων του νομού «να προνοήσουν άμεσα για τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των κεντρικών συστημάτων θέρμανσης. Ειδικότερα, λόγω της τήρησης των επικαιροποιημένων συστάσεων που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας με την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων, όπου δίνεται έμφαση στον εξαερισμό των εσωτερικών χώρων τους με απώτερο σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του ιού SARS CoV-2, αλλά και λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται κρίνεται σκόπιμο τα θερμικά συστήματα το σχολικών μονάδων να λειτουργούν περισσότερο, ώστε να καλύπτουν τις ανωτέρω θερμικές απώλειες. Επίσης, συνιστάται σχετική μέριμνα για την αποφυγή βλαβών στα θερμαντικά σώματα και τις υδραυλικές εγκαταστάσεις των σχολικών μονάδων, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών από την επερχόμενη κακοκαιρία» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

- 8ºC  σήμερα στη Λάρισα

Στην κατάψυξη μπαίνει από σήμερα η Θεσσαλία, καθώς παγετός θα επικρατήσει όλες τις ημέρες μέχρι την Τρίτη κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί:
Στη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα από - 8 μέχρι +1 βαθμούς Κελσίου, στον Βόλο από - 4 μέχρι +2 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass