Ασπρισε η Σαμαρίνα

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΙΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2021 15:16

Του Κώστα Τσόλα
Άργησαν τα πρώτα χιόνια αλλά το έστρωσε για τα καλά και στη Σαμαρίνα Γρεβενών στον ορεινό όγκο της Βόρειας Πίνδου. Το φημισμένο χωριό του νομού Γρεβενών βρίσκεται χτισμένο στις πλαγιές του Σμόλικα, σε υψόμετρο περίπου 1.500 - 1.600 μέτρων.


Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Σαμαρίνας κ. Γιάννη Λυγούρα, η Σαμαρίνα, όπως και τα υπόλοιπα Βλαχοχώρια, είναι καλά θωρακισμένα για τον χειμώνα και ουσιαστικά δεν υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις κακοκαιρίας. Η Κοινότητα είναι σε πλήρη επαφή με τις υπηρεσίες τόσο του Δήμου Γρεβενών όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για να αντιμετωπιστούν ακόμη και ακραίες περιπτώσεις, που προς το παρόν φυσικά δεν υφίστανται.
Μιλώντας χθες στην «Ε», ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαμαρίνας κ. Γιάννης Λυγούρας σημείωσε ότι η Σαμαρίνα ως Κοινότητα διαθέτει και σε συνεργασία με τις άλλες υπηρεσίες κατάλληλα μηχανήματα για τον αποχιονισμό.
Μιλώντας στην «Ε» ο διαχειριστής της ιστοσελίδας www.samarina.gr κ. Σωτήρης Κυπαρίσσης σημείωσε ότι η Σαμαρίνα είναι «οχυρωμένη» και για τον φετινό χειμώνα και για κάθε καιρικό φαινόμενο ακόμα και ακραίο. Το κεφαλοχώρι παραμένει ανοιχτό χωρίς προβλήματα και με ενημέρωση και μέσω διαδικτύου. Με την προϋπόθεση πάντα να τηρούνται τα μέτρα λόγω κορονοϊού και με την άδεια των αρχών.
Η Σαμαρίνα είναι το μεγαλύτερο βλαχοχώρι της βόρειας Πίνδου έχοντας όλο τον χρόνο ζωντανή παρουσία με καταστήματα και ξενοδοχεία στην πλατεία και περιμετρικά του οικισμού που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από εκείνα των πλέον δημοφιλέστερων προορισμών της χώρας, χειμώνα - καλοκαίρι. Τι είναι όμως εκείνο που ξεχωρίζει τη Σαμαρίνα από τα άλλα βλαχοχώρια; Η φιλοξενία; Όχι, αυτή υπάρχει παντού. Είναι το γεγονός ότι αν και είναι το πλέον απομακρυσμένο χωριό του νομού Γρεβενών, κάτω από το Σμόλικα, το δεύτερο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας με υψόμετρο 2.637 μέτρα (ο Όλυμπος 2.918 μέτρα), οι Σαμαριναίοι, δεκαετίες τώρα δούλεψαν και κράτησαν το κεφαλοχώρι αυτό ζωντανό όλες τις εποχές του χρόνου, ακόμα και τότε που δεν υπήρχε καν σωστός και ασφαλής δρόμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass