«Μέτρα τώρα για να αποφευχθούν οι εξώσεις σε πληττόμενες επιχειρήσεις»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΟΚΚΑΛΗ-ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΤΣΙΑΡΑ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2021 20:17

Μέτρα για την αποφυγή του κινδύνου έξωσης των επιχειρήσεων από τα μισθωμένα καταστήματά τους και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης με ερώτησή του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεργιάδη και Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα.


Στην ερώτηση που συνυπογράφουν 22 ακόμη βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κόκκαλης εξηγεί πως μέχρι σήμερα «το μοναδικό μέτρο, το οποίο έχει ληφθεί από την Κυβέρνηση για τη στήριξη και επιβίωση των επιχειρήσεων κατά το διάστημα αυτό, είναι η μείωση μισθώματος των επαγγελματικών μισθώσεων κατά ποσοστό 40%», ενώ σύμφωνα με τη διαμορφωθείσα κατάσταση τα πράγματα επιδεινώνονται καθώς η αγορά παραμένει κλειστή παρά την έναρξη της χειμερινής περιόδου των εκπτώσεων.
Υπό το παραπάνω πρίσμα, ο Λαρισαίος πολιτικός ζητά να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα των εμπόρων – μισθωτών, να αιτηθούν την επαναδιαπραγμάτευση της εμπορικής μισθώσεως με τον εκμισθωτή, ώστε να μειωθεί το συμφωνηθέν μίσθωμα, το δε ποσοστό της μειώσεως να καλύπτεται υπέρ του εκμισθωτή από το κράτος.
Επιπρόσθετα, ζητά την επέκταση του μέτρου της απαλλαγής του μισθώματος για όσο διάστημα διαρκούν τα δυσμενή μέτρα για την προστασία από την πανδημία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass