Διαγράφει οφειλές η ΔΕΥΑΛ

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 100% -«Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΔΥΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ. ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ LOCKDOWN», ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΔΗΜ. ΜΑΒΙΔΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2021 21:03
«Πάνω από 800 επαγγελματίες είναι οι δικαιούχοι»  δηλώνει στην «Ε» ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Μαβίδης «Πάνω από 800 επαγγελματίες είναι οι δικαιούχοι» δηλώνει στην «Ε» ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Μαβίδης

Της Λένας Κισσάβου

Απαλλαγή πληρωμής από τους δύο τελευταίους λογαριασμούς ύδρευσης, σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν

τη λειτουργία τους, παρέχει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ). Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Δημ. Μαβίδη, η παραπάνω απόφαση πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, με στόχο να στηρίξει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και συγκεκριμένα όσους αναγκάστηκαν βάσει Υπουργικών Αποφάσεων να κλείσουν τα καταστήματά τους και να σταματήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Από αυτές τις επιχειρήσεις δεν αποκλείονται και όσες άνοιξαν και ξαναέκλεισαν με Υπουργική Απόφαση για διάστημα δύο εβδομάδων μέσα στις γιορτές (όπως κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, κέντρα αισθητικής, κ.ά.), καθώς αυτό δεν θα χρεωθεί ξεχωριστά. Ο κ. Μαβίδης, σημειώνει μάλιστα, πως η κοινωνική προσφορά της ΔΕΥΑΛ, αφορά μεν τους δύο τελευταίους λογαριασμούς του 2020, αλλά ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να ισχύσει και για τους επόμενους μήνες, σε περίπτωση ανάλογης επέκτασης της διάρκειας των περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση, με συνέχεια του lockdown. Η εν λόγω απόφαση, ανακοινώθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου 2020, και μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΛ, έχει δεχθεί μόνο 48 αιτήματα από δικαιούχους. Ο αριθμός αυτός, θεωρείται πολύ μικρός, καθώς εκτιμάται ότι οι δικαιούχοι είναι πάνω από 800!
Σε περίπτωση που κάποιοι δεν το γνώριζαν και έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς, ο κ. Μαβίδης υποστηρίζει ότι θα γίνει συμψηφισμός (αφαίρεση) στους επόμενους λογαριασμούς.
Η ΔΕΥΑΛ, έρχεται για δεύτερη φορά, να ανακουφίσει πληττόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας ήδη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και συγκεκριμένα αφορά σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.:71342 – ΦΕΚ τεύχος Β 4899/6.11.2020. Επίσης η έκπτωση θα γίνει κλιμακωτά ανάλογα με την κατανάλωση.
Ειδικότερα θα ισχύσουν τα εξής:
1. Κατανάλωση ≤ 20 m3, έκπτωση 100%.
2. Κατανάλωση ≥ 20 m3, κλιμακωτή έκπτωση 45% -70% όπως παρακάτω:
κατανάλωση έως 25 m3, έκπτωση 70%,
κατανάλωση έως 30 m3, έκπτωση 60%,
κατανάλωση έως 40 m3, έκπτωση 45%.
Για την υλοποίηση της απόφασης οι επιχειρήσεις που εμπίπτουν στις κατηγορίες αυτές θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑΛ: httpp://www.deyal. gr/el/gia-polites/ekptosi-b-covid

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass