Οι μαθητές επιστρέφουν… στις οθόνες τους!

ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ *ΠΡ. ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ»

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2021 21:18

Της Νατάσας Πολυγένη
Στις… οθόνες τους επιστρέφουν από σήμερα οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας. Οι διακοπές των Χριστουγέννων τελείωσαν, όχι όμως και το «τηλεμαρτύριο» μαθητών και εκπαιδευτικών, αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα οδήγησαν την επιτροπή στην

απόφαση να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας, ενώ στις τάξεις τους θα επιστρέψουν κανονικά μόνο οι μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων και Δομών Ειδικής Αγωγής που ούτως ή άλλως δεν έκλεισαν ποτέ.
Η απόφαση για τη συνέχιση της εξ αποστάσεως προβληματίζει την εκπαιδευτική κοινότητα που θεωρεί ότι η χρονιά είναι χαμένη, αλλά δυστυχώς η πανδημία δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας Αθανάσιος Φούντας, ξεκαθαρίζει ότι επιθυμία όλων, μαθητών και εκπαιδευτικών, είναι να επιστρέψουν στα σχολεία και στη διά ζώσης εκπαίδευση και αυτό που τους απασχολεί είναι όχι το πότε αλλά το πώς. «Σαφώς και δεν θεωρούμε ότι η τηλεκπαίδευση, είναι κανονική διαδικασία. Μπαλώματα είναι. Η στάση της κυβέρνησης μάς προβληματίζει. Δεν μπορεί να ανακοινώνει λίγες μέρες πριν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι θα ανοίξουν όλα τα σχολεία και μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, να προκύπτει μία άλλη απόφαση που αφορά άνοιγμα μόνο για την Πρωτοβάθμια. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και μάλιστα ενόψει του 3ου κύματος και θα πορευτούμε με βάση όλα όσα προτείνουν οι ειδικοί. Δεν είναι η ημερομηνία που μας απασχολεί, το πώς όμως είναι σοβαρό ζήτημα. Η δική μας πρόταση είναι όποτε και να ανοίξουν, την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους να γίνουν στοχευμένα τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι συμβαίνει. Περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να μας πει με ποιον τρόπο θα ανοίξουν με ασφάλεια».
Ο κ. Φούντας αναφέρθηκε και στο θέμα της μείωσης της ύλης για τη Γ’ Λυκείου, τονίζοντας ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα η κατάσταση, η μείωση θα πρέπει είναι δραστική.
Εν τω μεταξύ, σήμερα πρώτη μέρα των μαθημάτων, αναμένεται να ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας και η μειωμένη εξεταστέα ύλη για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Η μείωση της ύλης θα είναι αναλογική σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στη Γ’ τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης.
Συγκεκριμένα η μείωση της ύλης είναι βασισμένη στην ύλη που έχει διδαχθεί στα Λύκεια, με βάσει τις δηλώσεις που κλήθηκαν κι έκαναν οι καθηγητές έως 16-12-2020. Ειδικότερα, η πρώτη φάση δήλωσης της διδαχθείσας ύλης έχει ήδη γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη και για τις επόμενες τέσσερις φάσεις έχουν δοθεί οι ακόλουθες προθεσμίες: 27-01-2021, 24-02-2021, 24-03-2021 και 12-05-2021.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί μεγάλη καθυστέρηση ή άλλο σοβαρό πρόβλημα σχετικά με τη διδασκαλία, οι Διευθυντές/-τριες των Λυκείων θα πρέπει δηλώνουν τα αίτια των καθυστερήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass