«Πνίγηκαν» χωράφια μεταξύ Υπέρειας και Ορφανών

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΑΚΟΜΗ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ «ΙΑΝΟΥ» -ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΕ Ο ΕΝΙΠΕΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2021 15:07

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Την αναγκαιότητα άμεσης επούλωσης όλων των ζημιών που προέκυψαν από τον «Ιανό» κατέδειξε

η προχθεσινή βροχόπτωση, καθώς μεταξύ των χωριών Υπέρειας Φαρσάλων και Ορφανών Παλαμά, στα όρια του νομού Λάρισας και Καρδίτσας, λίγες ώρες μετά τη βροχή, χθες τα ξημερώματα παρουσίασε πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να σκεπαστούν με νερό, περίπου 1.000 στρέμματα καλλιεργειών από τον Ενιπέα ποταμό.
Τα πλημμυρισμένα χωράφια που καλλιεργούνται με βαμβάκι βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία «Μαγούλα» και βόρεια του οδικού δικτύου που ενώνει τα δύο χωριά, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και λίγα στρέμματα που είχαν σπαρθεί με δημητριακά και μηδική. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπήρχαν και χωράφια με βαμβάκι τα οποία δεν κατάφεραν να συγκομίσουν ποτέ οι παραγωγοί, έχοντας ακόμη μέσα τη σοδειά που έμεινε μετά τον «Ιανό». Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η κατάσταση αυτή προκλήθηκε καθώς δεν επισκευάστηκε το ανάχωμα που υπήρχε στην περιοχή μεταξύ των δύο χωριών, μετά τις πλημμύρες του «Ιανού» λίγα μέτρα πριν το θυροφράγμα Ορφανών - Υπέρειας. Από την πρώτη στιγμή και κατά τη διάρκεια της νύχτας και πριν την υπερχείλιση του Ενιπέα ποταμού, ο αντιπεριφερειάρχης Περ. Θεσσαλίας Γιώργος Λαδόπουλος, είχε συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Φαρσάλων, Μάκη Εσκίογλου και τον πρόεδρο ΤΟΕΒ Ενιπέα, Αναστ. Δραχμάνη. Χθες νωρίς το πρωί βρέθηκε στο σημείο ο ίδιος, μαζί με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Καραλή, τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας Χρ. Ντάγια, τους αντιδημάρχους Φαρσάλων Δ. Γούσια, Χρ. Μπασαγιάννη και τον πρόεδρο της Τ.Κ. Υπέρειας Χαρ. Σκαντζούρη. Όπως εξηγεί ο ίδιος, κατά μήκος του Ενιπέα από το Βασιλί, τα Πυργάκια, το Ευύδριο έως και την Υπέρεια, έχουν γίνει εργολαβίες αποκατάστασης των αναχωμάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και γι’ αυτό και δεν πλημμύρισαν. Στο συγκεκριμένο σημείο αν και υπάρχει εργολαβία αποκατάστασης των δύο αναχωμάτων, τα συνεργεία δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν, καθώς είχε πολλή λάσπη. Από την ορμή του ποταμού, το νερό πέρασε και νότια του δρόμου στις καλλιέργειες προς το χωριό Λεύκη, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει και σε εκείνο το σημείο ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα μικρότερης έκτασης. Επίσης, πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και δυτικότερα σε μικρότερη έκταση, δεξιά και αριστερά κατά μήκος της γραμμής του Ο.Σ.Ε. κοντά στο χωριό Ορφανά.
Όπως γράφαμε στο χθεσινό φύλλο, τα υψηλά επίπεδα υετού που είχαν καταγράψει οι δύο μετεωρολογικοί σταθμοί στον Δήμο Φαρσάλων, στα πεδινά (Βαμβακού) 36 χιλιοστά υετού και στα ημιορεινά του Δήμου Φαρσάλων 42 χιλιοστά (Σκοπιά), που ως συνέπεια είχαν λίγες ώρες αργότερα να σημειωθούν τα παραπάνω πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass