ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΑΝΔΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ «ΑΓΚΑΘΙ», ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Προς ολοκλήρωση οι μεγάλοι οδοί της Λάρισας

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2014 3:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:46

 Προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, δύο σημαντικές οδικές αρτηρίες της Λάρισας, αυτή της οδού Σάκη Καράγιωργα στη Νέα Σμύρνη και της οδού Σανδράκη, στη ΔΕΥΑΛ. Βεβαίως, υπάρχει ένα «αγκάθι», στην περίπτωση της Καράγιωργα, που –προς το παρόν- δεν εμποδίζει την εξέλιξη του έργου.

Η οδός Σ. Καράγιωργα προβλέπεται να παραδοθεί στο τέλος της χρονιάς και η οδός Σανδράκη τον Φεβρουάριο του 2015. Αρκεί, να βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες και να μην υπάρξουν «αναποδιές. Κάτι, που δεν συνέβη ως τώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία, που συγκέντρωσε η «Ε»: Στην οδό Σάκη Καράγιωργα, το παλιό ανάχωμα της συνοικίας, που παραδοσιακά, οδηγούσε τους Λαρισαίους, στο κοντινό εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, άλλαξε οριστικά η μορφολογία της περιοχής. Ο νέος φαρδύς δρόμος με νησίδα κλπ. θα οδηγεί τους Λαρισαίους στα παράλια τα καλοκαίρια και θα τους επαναφέρει, πιο γρήγορα στο κέντρο της πόλης, χωρίς να περνούν από την πολύπαθη οδό Σωκράτους. Απομένει μόνο ένα ακόμα στρώμα ασφάλτου. Το «αγκάθι» βρίσκεται στο τέλος του δρόμου, σε μήκος 150 μέτρων περίπου, στη συμβολή του με την παλιά εθνική οδό Λάρισας- Θεσσαλονίκης. Δεν προχώρησαν, ως γνωστό, ακόμα οι απαλλοτριώσεις, οπότε, θα ολοκληρωθεί το υπόλοιπο κομμάτι, μέχρι το ύψος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (οδός Γεωργιάδου) και να μην υπάρχει η έξοδος προς την παλιά εθνική.

ΚΟΜΒΟΣ

Θετική εξέλιξη είναι όμως, η απόφαση για κατασκευή κόμβου (round about) στη συμβολή της Καράγιωργα με την παλιά εθνική. Έτσι, δεν θα μπουν φανάρια και η κίνηση θα γίνεται πιο άνετα για τους οδηγούς. Παράλληλα, με τον κόμβο, θα μειώνονται οι ταχύτητες των οχημάτων στο σημείο. Τι θα γίνει όμως, αν καθυστερήσει η έξοδος της Καράγιωργα λόγω των απαλλοτριώσεων. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις, με πιο πιθανή, να χρησιμοποιηθεί ο κόμβος της Αγίας Μαρίνας(οδός Αρτεμισίου), που θα οδηγεί τα οχήματα στη Σωκράτους.

Αυτά, όμως σε αυτή τη φάση, είναι μόνο σκέψεις.

Η ΕΥΚΛΕΙΔΟΥ

Επίσης, στη γωνία με την οδό Ευκλείδου, δεν θα κατασκευαστεί πλήρης διασταύρωση (σταυρός), για την οποία υπήρξαν πιέσεις κατοίκων και ιδιοκτητών επιχειρήσεων. Κι αυτό, για έναν απλό λόγο. Δεν υφίσταται επαρκής έκταση στο πλάι του κύριου οδικού άξονα, για να κατασκευαστεί διασταύρωση. Αυτό θα απαιτούσε απαλλοτριώσεις, που θα ήταν και σε βάρος των ιδιωτικών εκτάσεων. Η εξυπηρέτηση όλων θα γίνεται από τη διασταύρωση προς Αγία Μαρίνα.

ΣΑΝΔΡΑΚΗ- ΔΕΥΑΛ

Το έργο προχωρά και αυτό, ολοκληρώθηκε η μετατόπιση των αγωγών νερού προς το υδραγωγείο της Λάρισας και προχωρούν και οι αγωγοί του αερίου. Δεν υπάρχουν προβλήματα και επίσης και σε αυτόν τον δρόμο, θα υπάρχει κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση με την οδό Κοζάνης και την προέκταση προς τη γέφυρα Νέας Σμύρνης. Σημαντική αλλαγή, που θα καταργήσει τα φανάρια και τις καθυστερήσεις, που υπήρχαν ως τώρα. Ακόμα λιγότερα φανάρια, προς συντήρηση από τον Δ. Λαρισαίων.

 

Ξεκινά και

η Καραμανλή

Καλά νέα έρχονται και για τη λεωφόρο Κ. Καραμανλή.

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο που θα προχωρήσει στην αναμόρφωσή της.

 

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass