«Οι νοσηλεύτριες της Κρήτης και οι κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης»

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΒΛΕΠΕΙ «ΔΥΟ ΕΛΛΑΔΕΣ» ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2020 15:15

«Οι νοσηλεύτριες της Κρήτης, οι κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης – Δύο τραγικά

διαφορετικές Ελλάδες», επισημαίνει η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, αναφέροντας σε δήλωσή της: «Χθες έφτασαν στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να σταθούν στο πλάι των δοκιμαζόμενων συναδέλφων τους στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Μέγιστο μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, αλλά κυρίως πατριωτικού καθήκοντος.
Αυτή είναι η Ελλάδα που μας κάνει να χαμογελάμε. Χθες, όμως, την ίδια μέρα, οι κλινικάρχες, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης αρνήθηκαν να προσφέρουν οικειοθελώς τις ΜΕΘ των κλινικών τους για να νοσηλευτούν ασθενείς με Covid-19 και να σωθούν κάποιες ζωές.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, είπε επί λέξει: «Εγώ, όμως, τους παίρνω τηλέφωνο όλους τους ιδιοκτήτες κλινικών και όλοι με ένα στόμα λένε όχι, δε δεχόμαστε». Αυτή είναι η Ελλάδα που μας κάνει να ντρεπόμαστε. Και να πεις ότι θα προσέφεραν τις ΜΕΘ δωρεάν… Όχι, με το αζημίωτο, με 1.672 ευρώ ημερήσια αποζημίωση για τις τρεις πρώτες μέρες, καθώς η κυβέρνηση φρόντισε, ήδη από τον Μάρτιο του 2020, να διπλασιάσει την ημερήσια αποζημίωση νοσηλείας σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα σε περιπτώσεις που αυτές θα χρησιμοποιηθούν από το ελληνικό δημόσιο εφόσον δεν επαρκούν οι ΜΕΘ του δημοσίου τομέα.
Το αίτημα της Κυβέρνησης προς τις ιδιωτικές κλινικές να διαθέσουν κλίνες ΜΕΘ για νοσηλεία περιστατικών Covid-19, με διορία απάντησης μέχρι χθες το βράδυ, είναι η μεγαλύτερη παραδοχή της εγκληματικής πολιτικής της στον τομέα της υγείας. Ψάχνει τώρα κρεβάτια, εννέα μήνες μετά την αρχή της πανδημίας, παζαρεύοντας με τους κλινικάρχες.
Οι δε μεγαλοεπιχειρηματίες της ιδιωτικής περίθαλψης αρνούνται να βοηθήσουν. Την ώρα που συνάνθρωποί μας πεθαίνουν αβοήθητοι, αυτοί παζαρεύουν. Γιατί ξαφνιαζόμαστε, όμως; Αυτή είναι η υγιής επιχειρηματικότητα της υγείας. Να τη χαίρεστε, νεοφιλελεύθεροι της κυβέρνησής μας. Κατά τα άλλα, υποθέτω ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από αυτούς τους υπερπατριώτες θα συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας. Δυστυχώς, ο πατριωτισμός τους εξαντλείται εκεί που αρχίζει να «ακουμπάει» το πορτοφόλι τους».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass