ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ Η ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΠΥΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ

Φωτάκια και συναγερμοί

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2014 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:35
Φωτάκια που αναβοσβήνουν, ο χαρακτηριστικός θόρυβος του συναγερμού και τα αυθόρμητα ψαξίματα, του αιφνιδιασμένου εισερχόμενου, για να βρει τα αντικείμενα πάνω του, που ενεργοποιούν τον συναγερμό...
Χωρίς προβλήματα, λόγω και της μικρής προσέλευσης κόσμου, άρχισε χθες κανονικά η λειτουργία της μαγνητικής πύλης στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας. Εύλογα, τα επιφωνήματα έκπληξης, από όσους δεν γνώριζαν, από την ειδησεογραφία, τη λειτουργία του μηχανήματος, αλλά και οι πρώτες αντιδράσεις, από δικηγόρους κυρίως. Για τον χρόνο που θα σπαταλιέται στη διαδικασία ελέγχου, όταν μάλιστα θα χρειάζεται να μπαινοβγαίνουν πολλές φορές, ημερησίως, στο Μέγαρο. Όμως, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, το θέμα θα ρυθμιστεί από τον Σεπτέμβριο. Πάντως, χθες όλοι πέρασαν από το μηχάνημα, ακόμα και δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί.
Το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, ουσιαστικά είναι το πρώτο δημόσιο κτίριο της Λάρισας, με μεγάλη προσέλευση κόσμου, το οποίο θα διαθέτει μαγνητική πύλη ελέγχου εισερχομένων. Το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο όμως και ήταν μόνιμο αίτημα των τελευταίων ετών. Οι θερινοί μήνες, λόγω της διακοπής των συνεδριάσεων των δικαστηρίων, είναι κατάλληλη περίοδος, για να δοκιμαστεί και να παγιωθεί η νέα κατάσταση και να βρουν γρήγορους ρυθμούς, οι ελέγχοντες.
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ
Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, για ενημέρωση των δικηγόρων αναφέρει τα εξής: «Ενόψει της λειτουργίας της μαγνητικής πύλης ασφαλείας στην κεντρική είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης Μεγάρου και προϊστάμενο του Εφετείου Λάρισας κ. Ναπολέοντα Ζούκα, σας ενημερώνουμε ότι:
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μέχρι την 15-09-2014, λόγω της μικρότερης προσέλευσης, η είσοδος των δικηγόρων θα γίνεται μέσα από τη μαγνητική πύλη. Με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους και την αύξηση της προσέλευσης, η είσοδος θα γίνεται παράπλευρα της μαγνητικής πύλης με επίδειξη της δικηγορικής ταυτότητας. Μετά ταύτα παρακαλούμε για την κατανόησή σας ενόψει και του διακυβεύματος της ασφάλειας όλων και της απρόσκοπτης λειτουργίας των δικαστηρίων της πόλης μας».
Ε. Ρ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass