Απολογισμός του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2014 15:49 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:26

 

 

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων, άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2010. Είναι από τα πρώτα Παντοπωλεία που άνοιξαν στην Ελλάδα, αν όχι το πρώτο. Ούτως ή άλλως αποτέλεσε πρότυπο Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς πάνω από 47 Δήμοι από όλη την Ελλάδα έχουν  ενημερωθεί για τη δομή και τη λειτουργία του και ακολουθήσαν τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης του.

 

Στη φιλοσοφία της λειτουργίας του το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων προσφέρει εντελώς δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη καθαρισμού, χαρτικά, υποδήματα και ρούχα.

Πέρα από την βασική λειτουργία του, την φετινή χρονιά το Κοινωνικό Παντοπωλείο κατάφερε να εξασφαλίσει το πρωινό γεύμα 110 μαθητών, σε συνεργασία με επιχειρήσεις της Λάρισας το οποίο προσέφερε σε μαθητές κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς και περιελάμβανε Γάλα , Μαρμελάδα , φρούτα και κρουασάν.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 

Από την αρχή της λειτουργίας του έως σήμερα δόθηκαν στους εξυπηρετούμενους πάνω από 240 τόνοι τροφίμων και ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα για είδη ένδυσης και υπόδησης. Επίσης από τις αρχές του 2013 σε Συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λαρισαίων έχουν στελεχωθεί με επιπλέον προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την κάλυψη των αναγκών τους.

Σε συνεργασία με το πρόγραμμα καταπολέμησης της φτώχειας λειτουργεί Κοινωνικό Φαρμακείο το οποίο εξυπηρετεί ανασφάλιστους συμπολίτες, παρέχοντας φάρμακα και υπηρεσίες εθελοντών ιατρών.

Ταυτόχρονα, ο  Δήμος Λαρισαίων λειτουργεί εδώ και χρόνια Συσσίτιο και σιτίζει σε καθημερινή βάση άτομα που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία και αδυνατούν να καλύψουν βασικές πρώτες ανάγκες. Το φαγητό μαγειρεύεται καθημερινά και καλύπτει ανάγκες 120 ατόμων και προσφέρεται μετά από διανομή στα σπίτια των δικαιούχων.

Επίσης λειτουργεί και Δημοτικός Λαχανόκηπος, τράπεζα χρόνου, Γραφείο Διαμεσολάβησης.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Λίνα Ντάβαρη κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του δικτύου Κοινωνικών Δράσεων, απηύθυνε ευχαριστίες στους επιχειρηματίες που στήριξαν  την προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων, αλλά και στους εκατοντάδες πολίτες που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια. Χωρίς την στήριξη τους θα ήταν αδύνατο να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες των συμπολιτών μας. Τέλος η κ. Ντάβαρη απευθύνει ευχαριστίες και στην Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Έφη Ζιώγα, στον  υπεύθυνο

του κοινωνικού παντοπωλείου που ήταν η ψυχή της όλης προσπάθειας κ. Θ. Γαντζούδη καθώς και  σε όλους τους εργαζόμενους του προγράμματος για την άριστη συνεργασία που παρείχε αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Εύχεται δε, η νέα δημοτική αρχή να αγκαλιάσει και να διευρύνει αυτήν την προσπάθεια, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το θεσμό.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass