ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΦΡΟΥΡΙΟ»

«Όχι στη... μαστούρα του συμβιβασμού»

* Με πρωτοβουλία του ΕΣΥΝ και του Εργατικού Κέντρου

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2014 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:22
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών το ΕΚΛ και το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) παράρτημα Λάρισας, πραγματοποίησαν χθες βράδυ ειδική εκδήλωση στην πλατεία Λαμπρούλη με ομιλίες και μουσικό πρόγραμμα.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε εκπρόσωπος του ΕΚΛ, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν η πρόεδρος του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών και ψυχολόγος κ. Μαρία Τέλιου.
Η κ. Τέλιου αναφέρθηκε στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές οικογένειες και την κοινωνία μας, αναφέροντας μεταξύ άλλων:
Η τοξικοεξάρτηση, είναι μια ακραία μορφή αλλοτρίωσης του ανθρώπου δεδομένου ότι τον απομακρύνει από τις πραγματικές του ανάγκες, πόσο μάλλον από τη διεκδίκησή τους, και αποτελεί φαινόμενο των καπιταλιστικών κοινωνιών.
Το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) συνεχίζει αταλάντευτα εδώ και 3 δεκαετίες το αγώνα για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικές ουσίες προβάλλοντας έναν άλλο τρόπο ζωής που θα απαντά στα αδιέξοδα του κοινωνικοοικονομικού συστήματος. Ο αγώνας και η συσπείρωση δυνάμεων στην πάλη απέναντι στην ουσιοεξάρτηση πρέπει να στρέφεται στην αντιπαράθεση με τις κοινωνικές -οικονομικές- πολιτικές- πολιτισμικές αιτιάσεις που έχουν κάνει τη χρήση ουσιών "κουλτούρα και τρόπο ζωής" για χιλιάδες νέους.
Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για ζωή με πλήρη ικανοποίηση όλων των αναγκών του λαού και της νεολαίας. Σήμερα χρειάζεται ένταση της επιστημονικής διαπάλης απέναντι στις θεωρίες που αθωώνουν τη χρήση ουσιών ως τρόπο ζωής, διαχωρίζοντας τις ουσίες ανάλογα με την βλάβη και την επικινδυνότητα τους. Όλες οι αντεπιστημονικές θεωρίες που αθωώνουν την εξάρτηση από τις ουσίες, έχουν ως στόχο να κρατούν τμήμα της νεολαίας στην «μαστούρα του συμβιβασμού»...
Η κ. Τέλιου αναφέρθηκε και στα μέτρα που πρεπει να ληφθούν σε επίπεδο Πολιτείας που περιλαμβάνουν:
*Ενιαίο Δημόσιο και Δωρεάν Φορέα με πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό πάνω στον άξονα Πρόληψη - Θεραπεία - Επανένταξη.
*Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των δομών Πρόληψης - Θεραπείας - κοινωνικής επανένταξης που λειτουργούν στη χώρα μας.
*Κρατική χρηματοδότηση των «στεγνών» προγραμμάτων και δημιουργία νέων.
*Κρατική χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης και δημιουργία νέων.
*Να σταματήσει η γενίκευση των προγραμμάτων υποκατάστασης, να διαμορφωθούν προγράμματα υποκατάστασης πλήρως εξοπλισμένα με υλικοτεχνικές υποδομές και επιστημονικό προσωπικό που θα απευθύνονται όμως σε συγκεκριμένες ομάδες εξαρτημένων (ηλικιωμένοι και χρόνιοι χρήστες, εγκυμονούσες).
* Κατάργηση κάθε ιδιωτικής δομής που ασχολείται με την απεξάρτηση
* Ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων στα σωφρονιστικά ιδρύματα κ.ά.
Μετά την ομιλία νεανικά μουσικά σχήματα προχώρησαν σε συναυλία με μουσική και τραγούδια.
Δ. Βάλλας
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass