Δύο νέα κρούσματα στη Θεσσαλία

ΚΟΜΜΩΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΗΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡ. ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΣΩΝΟΣ * ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΤΟΥ 50ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΜΑΡΙΝΑ, «ΚΑΘΑΡΗ» Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ * ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2020 15:10
Φωτ. αρχείου Φωτ. αρχείου

Δύο νέα κρούσματα του Covid-19, ένα στη Λάρισα και ένα στον Βόλο, ανιχνεύτηκαν χθες στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, την ώρα που εντείνεται η αγωνία για τις επαφές του 50χρονου, που διατηρεί κατάστημα εστίασης στη

Σαμαρίνα.
Αργά χθες το απόγευμα το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου ήταν θετικό για ασθενή από περιοχή του πρώην Δήμου Νέσσωνος με ρευματολογικό πρόβλημα, ενώ νωρίτερα ο ιός ανιχνεύτηκε και σε δείγμα Βολιώτισσας κομμώτριας 41 χρόνων. Και οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων, όπου νοσηλεύονται δύο ακόμα κρούσματα, ένας 32χρονος Ρομά και ο 50χρονος από τη Σαμαρίνα.
Η είδηση του θετικού αποτελέσματος για τον τελευταίο προκάλεσε ανησυχία σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του –και δεν ήταν λίγοι. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης ελήφθησαν 14 δείγματα από την περιοχή των Γόννων, μεταξύ των οποίων και από το οικογενειακό περιβάλλον, με τα αποτελέσματα να είναι αρνητικά, όπως αρνητικά ήταν πολλά δείγματα ανθρώπων που προσήλθαν αυτοβούλως για εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Παράλληλα, συνεργεία του ΕΟΔΥ πήγαν τόσο στη Σαμαρίνα όπου στην πλατεία πήραν συνολικά 97 δείγματα όσο και στον ΕΦΚΑ, όπου ελήφθησαν 40 συνολικά δείγματα. Όλα τα δείγματα στάλθηκαν για έλεγχο στην Αθήνα με τα αποτελέσματα να αναμένονται σήμερα.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Στο μεταξύ ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα οι έλεγχοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την εφαρμογή των κανόνων προφύλαξης έναντι του Covid-19, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικές κλπ, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού.
Σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων - Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, «οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων ορίζονται υπεύθυνες για τον έλεγχο των οικονομικών και λοιπών δραστηριοτήτων ως προς την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά τους κορονοϊού Covid-19. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί γνωστοποιούν στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή όλους τους ελέγχους που διενήργησαν και τις κυρώσεις που επεβλήθησαν σχετικά. Οι διατάξεις της ΚΥΑ Β2798/ 11.7.2020 δεσμεύουν αφενός τις επιχειρήσεις και τους φορείς ως προς την τήρηση των κανόνων, αφετέρου καθιστούν υπεύθυνες τις ελεγκτικές αρχές ως προς την εποπτεία, τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων αυτών» αναφέρει η εγκύκλιος.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναλαμβάνουν να καταρτίζουν εβδομαδιαίο πρόγραμμα ελέγχων και να αποστέλλουν σε καθημερινή βάση, τα αποτελέσματα των ελέγχων της προηγούμενης ημέρας στην ηλεκτρονική διεύθυνση kiroseis_gge@mnec.gr της Γ.Γ. Εμπορίου.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ
Έκκληση στις διοικήσεις των Νοσοκομείων να τρέξουν γρήγορα τις διαδικασίες ώστε να αξιοποιήσουν τα χρήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια εδώ και 4 μήνες και να προμηθευτούν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του Covid -19 απηύθυνε εκ νέου χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Παρουσιάζοντας τη νέα ενημερωτική καμπάνια της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τίτλο «Ο Covid-19 δεν κάνει διακοπές», ο κ. Αγοραστός εστίασε στην ανάγκη να τηρούμε όλοι, απαρέγκλιτα, τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο κορονοϊός δεν κάνει διακοπές. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε, ούτε να εφησυχάζουμε. Η ατομική ευθύνη ανάγεται σε συλλογική ευθύνη. Η χώρα δεν αντέχει δεύτερο lockdown. Η αγορά έχει πρόβλημα. Για αυτό ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά και όλοι μαζί πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας».

 

 

Αναστάτωση σε Σαμαρίνα και Γόννους
Μετά τη διάγνωση του κρούσματος κορονοϊού σε 50χρονο επαγγελματία στη Σαμαρίνα με μόνιμη διαμονή τους Γόννους, υπήρξε αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες.
Ο 50χρονος μεταφέρθηκε από οικείους και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών και χθες κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ με εξειδικευμένο προσωπικό μετέβη στη Σαμαρίνα και πραγματοποίησε ιχνηλάτηση σε 100 περίπου κατοίκους του χωριού, επαγγελματίες αρχικά, αλλά και κατοίκους, κυρίως άτομα με προβλήματα υγείας. Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαμαρίνας κ. Γιάννης Λυγούρας τόνισε ότι οι Σαμαριναίοι μετά την πρώτη πληροφόρηση για το περιστατικό, νηφάλια και με σεβασμό στις αποφάσεις της Πολιτείας για την προστασία από τον κορονοϊό προσήλθαν στην πλατεία του χωριού και συμμετείχαν στην ιχνηλάτηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Σαμαρίνα, σε ξενοδοχεία φιλοξενούνται περίπου 300 μετανάστες.
ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ
Μετά τη δημοσιοποίηση ότι ο 50χρονος συμπατριώτης τους είναι θετικός στον κορονοϊό, υπήρξε αναστάτωση στους Γόννους με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να βρίσκεται από το πρωί στην πλατεία της κωμόπολης και να κάνει ιχνηλάτηση σε πολίτες, κυρίως σε εκείνους που είχαν επαφή με τον 50χρονο.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass