Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2020 15:51

Πληρώνεται με 36 εκατ. ευρώ
Βιολογική γεωργία
Στην επίσπευση των πληρωμών του Μέτρου 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες», επιτυγχάνοντας την καταβολή των ενισχύσεων προς τους δικαιούχους δύο περίπου εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με πέρυσι, προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, με γνώμονα την παροχή ρευστότητας στους παραγωγούς και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη συγκυρία που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.
Αναλυτικά, το ποσό που διατίθεται για τη φυτική παραγωγή ανέρχεται σε 21.688.887,44 ευρώ και για τη ζωική παραγωγή σε 14.821.849,12 ευρώ. Σημειώνεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και σήμερα το Υπουργείο έχει καταβάλει συνολικά στους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων το ποσό των 113.868.804,54 ευρώ. Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων ξεκίνησε σταδιακά την Παρασκευή 26 Ιουνίου και ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου.

 

Η νέα διοίκηση της Λαογραφικής
Εταιρείας Θεσσαλίας
Ο Λαρισαίος Χαράλαμπος Στεργιούλης είναι ο νέος πρόεδρος της Φιλολογικής, Ιστορικής, Αρχαιολογικής, Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ). Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 27ης Ιουνίου 2020.
Η σύνθεση της υπόλοιπης διοίκησης έχει ως εξής: Γεώργιος Κοντομήτρος αντιπρόεδρος, Παρασκευή Λάππα - Πουλιανίτη γεν. γραμματέας, Αικατερίνη Ζαμπανιώτη ειδ. γραμματέας, Ναυσικά Μουλά ταμίας, Παρασκευή Παπαδημητρίου και Δημήτριος Αγορίτσας μέλη. Αναπληρωματικά μέλη: Αγγελική Χατζηαβραάμ, Ηλίας Κεφαλάς, Αναστάσιος Δασταυρίδης. Εξελεγκτική Επιτροπή: Αθανάσιος Σωτηρίου, Αφροδίτη Μαργαρίτη και Μαρία Δημητρίου.

 

Το Οινοποιείο Τυρνάβου εκλέγει
Αντιπρόσωπο στην ΚΕΟΣΟΕ
To διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου καλεί τα μέλη του σε δεύτερη εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου και ώρα 10 το πρωί, στην αίθουσα του Εμμανουήλειου Πνευματικού Κέντρου Τυρνάβου, με θέμα την ανάδειξη αντιπροσώπου στην ΚΕΟΣΟΕ.
Τελευταία ημέρα υποβολής υποψηφιοτήτων, Πέμπτη 02/07/2020 και ώρα 02:00 το μεσημέρι, στα γραφεία του Συνεταιρισμού.

 

Ιδρυση ομίλου
πολιτικού διαλόγου «Λάρισα»
Την ίδρυση ομίλου πολιτικού διαλόγου με την ονομασία «Λάρισα» ανακοίνωσαν χθες οι Νίκος Ντόλας και Θωμάς Ρετσιάνης. Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «Ο όμιλος πολιτικού διαλόγου «Λάρισα» αποτελεί μία συλλογική πρωτοβουλία ενεργών Λαρισαίων πολιτών. Προέκυψε ως φυσική συνέχεια πολιτικών προβληματισμών που μορφοποιήθηκαν, με στόχο να εκφραστούν θέσεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση μιας νέας πολιτικής θεώρησης για την πόλη. Προσδοκούμε μέσω του ομίλου να εγκαταστήσουμε έναν δίαυλο επικοινωνίας και να προτείνουμε ένα εργαλείο ανοιχτού διαλόγου.
Γιατί όμιλος; Γιατί με τον όρο αυτό επιθυμούμε να καταδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αυτής της πρωτοβουλίας.
Γιατί πολιτικός διάλογος; Γιατί ο διάλογος είναι αξονικό στοιχείο της πολιτικής και χωρίς αυτόν η δημοκρατία είναι νωθρή.
Γιατί Λάρισα; Γιατί επιθυμούμε να εισάγουμε την πολιτική στα κοινά της πόλης μας.
Ελπίζουμε η νέα αυτή θεώρηση να φέρει αγαθό αποτέλεσμα».

 

Πέφτει το μελτέμι
«σκαρφαλώνει» ο υδράργυρος
ΑΘΗΝΑ
Εξασθένηση του μελτεμιού αναμένεται στο Αιγαίο τις επόμενες μέρες, ενώ παράλληλα θα υπάρξει αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, με εξαίρεση τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.
Σήμερα Τρίτη σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός με ηλιοφάνεια. Τις θερμές ώρες της ημέρας τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 37 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 16 έως 38, στην Ήπειρο από 15 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου και στα νοτιοδυτικά ηπειρωτικά από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 37, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 36 βαθμούς αλλά στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass