ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Αφιέρωμα στους Βερδικουσιώτες μουσικούς

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2015 18:38 | Τελευταία ενημέρωση: 29 Αυγ 2015 18:41

Μια υπέροχη βραδιά έζησαν την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 όσοι παρευρέθηκαν στην κατάμεστη πλατεία της Βερδικούσιας και παρακολούθησαν την εκδήλωση που διοργάνωσε ο τοπικός Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού.

Η εκδήλωση ήταν ένα μεγάλο αφιέρωμα στους Βερδικουσιώτες μουσικούς και στους τραγουδιστές που έφυγαν από τη ζωή και μέσα από τις φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν, αλλά και τους ήχους της ορχήστρας, παρέσυραν τον κόσμο σ' ένα ταξίδι αναμνήσεων, κάνοντας τους μεγαλύτερους σε ηλικία να αναπολήσουν τα περασμένα και να σιγοτραγουδήσουν τα αμιγώς βερδικουσιώτικα τραγούδια που πλέον δεν ακούγονται στις μέρες μας. Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαβάστηκαν τόσο τα βιογραφικά των μουσικών και των τραγουδιστών, αλλά και ότι στην ορχήστρα έπαιξαν συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες των αείμνηστων Βερδικουσιωτών. Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαίρη Τάκα, ενώ ο κ. Χρήστος Μιχαλές ανέπτυξε σε μια σύντομη ομιλία του την επίδραση που είχε στην τοπική παράδοση η παρουσία ντόπιων μουσικών με ό,τι συνεπάγεται στη διατήρηση του ηχοχρώματος της Βερδικούσιας μέσα στο χρόνο. Οι φωτογραφίες ήταν από το βιβλίο του κ. Θανάση Δίμκου.

Τα κείμενα που ακούστηκαν αποδόθηκαν από τις κ. Θάνου Θεοδώρα, Καρκατσέλη Κωνσταντίνα και Μπαρούτα Ασημίνα, ενώ στην ορχήστρα έπαιξαν οι παρακάτω μουσικοί: Δεδούσης Κων/νος, Μιχαλές Δημήτρης, Καρκατσέλας Θεόδωρος, Σβάρνας Τάσος, Γκέκας Νίκος, Τσακνάκης Ηλίας, Ζιώζιας Θανάσης.

Επίσης, παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σδάνης Γεώργιος και η τοπική σύμβουλος κ. Αγριοδήμου Σούλα.

Η Διοίκηση του Συλλόγου θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και υπόσχεται στο μέλλον να υπάρξουν ανάλογες προσπάθειες με κύριο στόχο την ανάδειξη των ηθών και εθίμων της παράδοσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass