«Να ζητήσουν προσλήψεις και όχι να αναθέτουν υπηρεσίες σε ιδιώτες»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2020 15:28

«Να καταργηθούν τα μέτρα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, καθώς και να δοθούν τα μέσα ατομικής προστασίας και τα γάλατα που προβλέπονται για όλους τους εργαζόμενους στους δήμους» ζητά ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, κ. Ζήσης Γκαραλιάκος.

Σε ανακοίνωσή τους σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οι νέες συνθήκες επιβάλλουν να ακολουθούμε κατά γράμμα τα μέτρα προστασίας που αναφέρουν οι επιστήμονες, όχι όμως να μείνουμε άφωνοι και να μας στερήσει η μάσκα τη φωνή της διεκδίκησης και κυρίως αυτές τις μέρες τη φωνή της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων, απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα, που αξιοποιούν οι δήμαρχοι και δημοτικές αρχές με αποτέλεσμα να εντείνουν την επίθεσή τους στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αντί να ζητήσουν από την κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα και την αντίστοιχη χρηματοδότηση ή έστω να κάνουν προσλήψεις εργαζομένων για 2+4 μήνες στις υπηρεσίες καθαριότητας, τις «μοσχοαναθέτουν» σε ιδιώτες (ήδη προχώρησε ο δήμαρχος Αγιάς και το καλοσκέφτεται ο δήμαρχος Φαρσάλων).

Αντί να αναθέσουν σε εργαζόμενους  -των οποίων οι υπηρεσίες είναι κλειστές λόγω των ειδικών μέτρων– εργασίες συναφείς με την ειδικότητά τους, τους χρησιμοποιούν σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά για να καλύψουν τα τεράστια κενά των υπηρεσιών που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς (Δήμος Τεμπών), τους απειλούν με διακοπή ή αναστολή της συλλογικής σύμβασης (Δήμος Τυρνάβου).

Τα απορριμματοφόρα και τα σάρωθρα του Δήμου Λαρισαίων κυκλοφορούν ως υγειονομικές βόμβες εδώ και 10 μέρες δεν πλένονται με κίνδυνο ασθενειών όπως η ηπατίτιδα για τους εργαζόμενους, ενώ είναι ήδη γνωστό το επιβαρυμένο περιβάλλον της δουλειάς τους.

Για τις βλάβες των οχημάτων στον Δήμο Κιλελέρ, οι οποίες προκύπτουν από την εντατικοποίηση της δουλειάς και τον γερασμένο στόλο, προσπαθούν να φορτώσουν στους οδηγούς το κόστος – ζητώντας τους να κάνουν υπερωρίες απλήρωτες.

Οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων των 200 και 300 € να γίνουν αορίστου χρόνου, με πλήρες ωράριο, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Οι 40-45 εργαζόμενοι του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «αμείβονται» ανταποδοτικά (δηλ. από τα δίδακτρα που καταβάλει κάθε μαθητής που συμμετέχει στη συγκεκριμένη δραστηριότητα) και μετά την εφαρμογή της Π.Ν.Π. σταμάτησαν να εργάζονται. Άμεσα να εξασφαλιστούν οι μισθοί αυτών των εργαζομένων.

Να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Λαρισαίων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass