Ο κορονοϊός αλλάζει τα σχέδια των κλεφτών

ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ Η ΕΛ.ΑΣ. ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2020 21:00

Στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με αφορμή και τον κορονοϊό εστιάζουν πλέον οι κλέφτες οι οποίοι αναγκάζονται να «επανασχεδιάσουν» τη δράση τους καθώς λόγω των προληπτικών μέτρων πρόληψης διάδοσης της επιδημίας, οι πολίτες βρίσκονται στα σπίτια τους και τα διαμερίσματα δεν… προσφέρονται για διαρρήξεις.

Τα τελευταία κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- αφορούν σε επιχειρήσεις που εδρεύουν περιφερειακά της πόλης, γεγονός που υποχρέωσε τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας –σύμφωνα και με τις οδηγίες του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.- να εκπονήσουν ειδικό σχέδιο αστυνόμευσης.

Ήδη σε τοπικό επίπεδο «χαρτογραφούνται» περιοχές με κλειστές επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού, όχι μόνο περιφερειακά αλλά και στο κέντρο της πόλης αφού στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων δεν λειτουργούν πλέον εμπορικά καταστήματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το σχέδιο, όπως διευκρινίζεται από την ΕΛ.ΑΣ. «περιλαμβάνει την εκδήλωση υπηρεσιακών ενεργειών, με σκοπό την εμφανέστερη και εντονότερη αστυνόμευση όλης της περιφέρειας της Θεσσαλίας, ακόμα και των πιο απομακρυσμένων περιοχών».

Έτσι αναμένεται να ενισχυθούν οι περιπολίες «με προσωπικό και μέσα», για «να προστατευθεί η περιουσία των πολιτών» με έμφαση στην επιτήρηση επιχειρήσεων και καταστημάτων με δεδομένο ότι στην παρούσα φάση οι κλέφτες εστιάζουν σε περιφερειακές επιχειρήσεις, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη πρόσθετων μέτρων ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι στις αρχές της εβδομάδας, κλέφτες «χτύπησαν» επιχείρηση που εδρεύει στον δρόμο Λάρισας – Συκουρίου, στις εγκαταστάσεις της οποίας εισήλθαν αφού πρώτα παραβίασαν το λουκέτο της πίσω συρόμενης πόρτας. Έτσι έφθασαν στα γραφεία της οικογενειακής επιχείρησης, από την οποία έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε χρηματικό ποσό αλλά και μπλοκ επιταγών.

Ενώ προχθές βράδυ έδρασαν σε επιχείρηση που εδρεύει στον δρόμο Λάρισας – Νίκαιας κλέβοντας ελαστικά και ανταλλακτικά. Τις υποθέσεις κλοπών ερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ η επιχείρηση της έντονης αστυνόμευσης θα υλοποιηθεί από όλες τις Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass