ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ:

Να αναληφθούν δράσεις από τον Δήμο Τυρνάβου

ΖΗΤΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2020 16:14

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Την ανάληψη δράσεων από τη Δημοτική Αρχή Τυρνάβου λόγω του κορονοϊού, ζητά ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Αστ. Ροντούλης.


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και το σύνολο του ελληνικού κρατικού μηχανισμού, βιώνει λόγω της επέλασης του κορονοϊού μια ιδιαιτέρως επώδυνη συγκυρία, με μια πολλαπλότητα προβλημάτων για την οικονομία και την κοινωνία, που αγγίζει κάθε οικογένεια, ανατρέποντας σταθερές και στάσεις ζωής που θεωρούνταν δεδομένες και αμετακίνητες.
Σε μια τέτοια οδυνηρή πραγματικότητα ευλόγως οι πολίτες αναμένουν από τους Δήμους , που άλλωστε είναι για αυτούς η πλησιέστερη μορφή εξουσίας, όχι μόνο στείρες και κοινότυπες ανακοινώσεις ή τρικάκια, αλλά και ουσιαστικές δράσεις που θα μπορούσαν να στηρίξουν και να ανακουφίσουν την καθημερινότητα της Τοπικής Κοινότητας, αποδεικνύοντας στην πράξη τον ουσιαστικό παρεμβατικό ρόλο της τοπικής αιρετής διοίκησης.
Υπό το σκεπτικό αυτό, η «Δράση Πολιτών» θα ήθελε να δει την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων από τον Δήμο Τυρνάβου:
1) Την απολύμανση των Δημοτικών Καταστημάτων, των Πλατειών και όλων γενικά των κτιριακών υποδομών που ελέγχονται από τον Δήμο.
2) Την αγορά και δωρεάν διανομή στους δημότες, ιδιαιτέρως δε στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αντισηπτικών και προστατευτικών μασκών προσώπου.
3) Την οικονομική ανακούφιση των επαγγελματιών με μειώσεις δημοτικών τελών και τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό, ο Δήμος θα μπορούσε, σε ένα ύστερο στάδιο, να απαιτήσει από την Κυβέρνηση την ισομεγέθη κάλυψη των οικονομικών απωλειών που θα υφίστατο λόγω των προτεινομένων μειώσεων.
4) Να αναληφθεί ρητή και κατηγορηματική δέσμευση πως κανένας άπορος Τυρναβίτης δεν θα μείνει χωρίς νερό , ενόσω διαρκεί η μάστιγα της πανδημίας.
5) Να ανακοινωθεί μια γενναία μείωση στα μισθώματα των δημοτικών καταστημάτων, έτσι ώστε να δοθεί το μήνυμα των αναγκαίων μειώσεων και στις μισθώσεις μεταξύ ιδιωτών.
Η παράταξή μας είναι έτοιμη να «βάλει πλάτη» στη λήψη και εφαρμογή των προεκτεθεισών δράσεων. Ελπίζουμε ότι το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου θα ασπασθεί τη λογική μας και θα αντιληφθεί την αναγκαιότητα των προτεινομένων μέτρων. Αν υπάρξει η δέουσα πολιτική βούληση, πολλά μπορούν να γίνουν για την έμπρακτη στήριξη της Τοπικής Κοινωνίας. Οι δημότες μας, εξάλλου, περιμένουν από τον Δήμο τους γενναίες δράσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης, τώρα που η σκληρή πραγματικότητα το απαιτεί και το επιβάλλει.
Οι αιρετοί θα κωφεύσουν;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass