Σε ανοιχτό χώρο και με στιλό του πελάτη

* ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ * ΗΡΕΜΑ ΚΥΛΗΣΕ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΕΞΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Κ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2020 22:00

Σε ανοιχτό χώρο στην είσοδο του κτιρίου, σε απόσταση ενός μέτρου και με το στιλό του πελάτη, θα γίνονται οι παραδόσεις από τα ΕΛΤΑ, ενώ πολύ περιορισμένος θα είναι ο αριθμός των ατόμων που θα εισέρχονται στα καταστήματα για να εξυπηρετηθούν.

Αυτά είναι τα κυριότερα σημεία των μέτρων που έλαβε και ανακοίνωσε χθες η διοίκηση των ΕΛΤΑ. Στη Λάρισα η πρώτη δύσκολη ημέρα κύλησε σε γενικές γραμμές ομαλά. Οι πελάτες κρατούσαν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους, ενώ η εξυπηρέτησή τους πραγματοποιήθηκε με την ανάλογη καθυστέρηση λόγω των ειδικών συνθηκών. Αισιόδοξοι δηλώνουν στην «Ε» για τις επόμενες ημέρες τόσο η προϊστάμενη του τμήματος Συναλλαγών κ. Σωτηρίου όσο και ο προϊστάμενος του τμήματος Διανομής κ. Καραγιώργος.

Πιο αναλυτικά:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν χθες επιπλέον έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών τους, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη λάβει και από την περασμένη Παρασκευή. Συγκεκριμένα, από χθες και μέχρι νεωτέρας:

* Η είσοδος των πελατών στα ταχυδρομικά καταστήματα θα γίνεται τμηματικά, ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου (ένας πελάτης κάθε 10 τ.μ.) με μέγιστο αριθμό πελατών σε αναμονή, τα 3 άτομα. Οι υπόλοιποι πελάτες θα πρέπει να περιμένουν υποχρεωτικά τη σειρά τους εκτός του χώρου του καταστήματος.

* Οι παραδόσεις συστημένων, μικροδεμάτων και δεμάτων, οι εισπράξεις αντικαταβολής, οι πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων και όλες οι συναλλαγές με τους ταχυδρόμους και τους διανομείς του ομίλου ΕΛΤΑ θα πραγματοποιούνται στην είσοδο του κτιρίου του παραλήπτη (κατοικίας ή επαγγελματικού χώρου), σε ανοικτό χώρο, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση του ενός μέτρου, ενώ για την υπογραφή θα χρησιμοποιούνται τα μέσα (στιλό) του πελάτη.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζουν ότι προκειμένου να διευκολύνουν τους πελάτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους «τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επέκτειναν τον χρόνο παραμονής των ανεπίδοτων ταχυδρομικών αντικειμένων (συστημένων επιστολών και δεμάτων) στα ταχυδρομικά καταστήματα, μέχρι νεωτέρας».

Ακόμα αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία σε όλα τα καταστήματα και τους χώρους εργασίας, ενώ θα απολυμανθεί σταδιακά και ο στόλος των οχημάτων. Τέλος τονίζουν πως λόγω των ειδικών συνθηκών που προκύπτουν από την πανδημία, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία «ζητούν την κατανόηση των πελατών τους για περιπτώσεις καθυστερήσεων στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση και έκτακτων αλλαγών στα ωράρια και τη λειτουργία κάποιων καταστημάτων».

Τέλος, διαβεβαιώνουν ότι «συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις επίσημες ανακοινώσεις της Πολιτείας και είναι σε ετοιμότητα για την υιοθέτηση πρόσθετων μέτρων, εφόσον χρειαστεί».

Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αλλά με τη φυσιολογική, για τα δεδομένα, καθυστέρηση κύλησε η πρώτη ημέρα στη Λάρισα τόσο στο κομμάτι της Συναλλαγής στο κέντρο όσο και στον τομέα της Διανομής.

«Στο κτίριο εισέρχονται δύο – δύο άτομα κάθε φορά» λέει στην «Ε» η κ. Σωτηρίου ως προϊσταμένη. «Οι πελάτες μπαίνουν μέσα, παίρνουν το χαρτάκι τους και περιμένουν να έρθει η σειρά τους έξω από το κατάστημα στο πεζοδρόμιο». Μάλιστα μεταξύ τους τηρούν και μια απόσταση ασφαλείας που είναι ένα μέτρο σίγουρα. «Όλα κύλησαν καλά και ευχαριστούμε τον κόσμο για την κατανόησή του».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η πρώτη ημέρα με τις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες στο κομμάτι τις Διανομής. Όπως εξήγησε στην «Ε» ο προϊστάμενος κ. Καραγιώργος, δεν εργάζονται με όλο το έμψυχο δυναμικό αλλά με λιγότερους καθώς προσπαθούν να μην υπάρχει μεγάλος αριθμός εργαζομένων στο κτίριο. Έτσι τόνισε πως γίνεται και με μια λογική καθυστέρηση η διανομή των δεμάτων. «Όλοι μας οι εργαζόμενοι λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα σεβόμενοι τόσο τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας, τους συναδέλφους μας και φυσικά τους πελάτες μας» κατέληξε ο κ. Καραγιώργος.

Του Κώστα Γκιάστα

Φωτ.: Αλέξ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass