Τοπικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2020 15:44

Υποπτο κρούσμα 18χρονος Λαρισαίος

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΓΝΛ

Ένας 18χρονος Λαρισαίος μαθητής νοσηλεύεται από χθες στη Μονάδα Λοιμωδών Νοσημάτων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καθώς, εξαιτίας πρόσφατου ταξιδιού του στη Ζυρίχη σε συνδυασμό με συμπτώματα υψηλού πυρετού και στηθάγχης, κρίθηκε ύποπτο κρούσμα και ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησής του για προσβολή από κορονοϊό.

Εκτός του 18χρονου, που παρακολουθείται από την Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική, άλλα 4 δείγματα ελήφθησαν από αντίστοιχους ασθενείς για να διερευνηθούν για προσβολή από κορονοϊό από το πιστοποιημένο Βιοχημικό Εργαστήριο της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για οικογένεια από τα Τρίκαλα, πατέρα και μητέρα 60 περίπου χρόνων και για 35 χρόνων, που ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους χωρίς όμως να έχουν σχέση με το προσβεβλημένο γκρουπ της Πελοποννήσου, αλλά και έναν Λαρισαίο. Σε όλους χωρίς συμπτωματολογία συστάθηκε κατ΄ οίκον περιορισμός μέχρι την εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Στο μεταξύ, αρνητικά ήταν και τα δείγματα των τριών Λαρισαίων, που βρίσκονταν από προχθές σε κατ΄ οίκον περιορισμό και ελέγχθηκαν χθες.   

Εκλογές Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΣΑ

Εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΣΑ, οργανώνει το Σωματείο Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών ΟΑΕΕ-ΤΣΑ Λάρισας, την Κυριακή 15 Μαρτίου, στις 9 π.μ. στο κτήριο των ΚΤΕΛ (Ολύμπου και Γεωργιάδου).

Αναστέλλονται προγράμματα του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ

Την αναστολή των προγραμμάτων κατάρτισης των νέων γεωργών αποφάσισε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλειστές θα παραμείνουν οι έξι επαγγελματικές σχολές (ΕΠΑΣ) και τα οικοτροφεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Η απόφαση πάρθηκε «στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη αποφυγή της διάδοσης του SARS-CoV-2 (Κορονοϊου) στη χώρα, και αφορούν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα».

Τονίζεται ότι «νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με τη συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας θα υπάρξουν αναλόγως των επισήμων ενημερώσεων των υγειονομικών αρχών της χώρας, κεντρικών ή τοπικών».

Ακυρώνουν την εκδρομή τους οι «Φίλες της Αγάπης»

Οι «Φίλες της Αγάπης» ανακοινώνουν ότι «ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης και με στόχο την προστασία της υγείας των μελών και φίλων του συλλόγου, βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ματαιώσουν την τριήμερη εκδρομή στο Μυστρά, που είχαν προγραμματίσει για τις 26-28 Μαρτίου για την παρακολούθηση των Δ’ Χαιρετισμών. Για την πραγματοποίηση ή μη άλλων εκδηλώσεων που έχουν ήδη προγραμματιστεί, θα υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση».

Ανοιξιάτικη αιμοδοσία Αποστράτων Αξιωματικών ΤΧ

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Θεσσαλίας, διοργανώνει την ανά εξάμηνο αιμοδοσία και καλεί τα μέλη του, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή. Ως είθισται, ζητήθηκε και η συνδρομή των 303-304-307 ΠΕΒ και ΣΕΤΑΥ.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλειο), την Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 και ώρα 9 π.μ..

Όσοι τις ημέρες εκείνες βρίσκονται εκτός Λάρισας μπορούν να μεταβούν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, να αιμοδοτήσουν και να δηλώσουν ότι το πράττουν για την «Τράπεζα Αίματος Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών ΤΧ Σώματος / Παράρτημα Πατρών - Λαρίσης / Κωδικός 12805 / ΕΔΡΑ ΝΙΜΙΤΣ» και να ζητούν μια βεβαίωση την οποία να αποστείλουν στο σύνδεσμο, προκειμένου να ενημερώσει αρμοδίως.

Οι επιθυμούντες να συμμετάσχουν παρακαλούνται να έρθουν σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Απόστολο Παπαπαρίση (*748.701 και 6971-735.255) ή τον υπεύθυνο αιμοδοσίας Χαράλαμπο Σαμαρά (*7015108 και 6972-015.108).

Συμπολίτης έχασε την ταυτότητά του

Την αστυνομική του ταυτότητα και άλλα ατομικά έγγραφα έχασε συμπολίτης χθες στο κέντρο της πόλης. Ο Γ.Β. παρακαλεί όποιον τυχόν τα βρει να τα παραδώσει στα γραφεία της «Ελευθερίας».

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκουρίου

Εκλογοαπολογιστική συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Συκουρίου μεθαύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου και ώρα 8.30 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη-Πνευματικό Κέντρο του χωριού. Στη συνέλευση το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του και μετά θα ακολουθήσουν εκλογές για την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου για τη διετία 2020-2022.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass